Autor 805 vizualizări


Spectacolul multimedia “Timpul” propune spectatorului o călătorie în trecut, o redescoperire a atmosferei Bucureştiului interbelic cu muzica şi balurile sale pline de farmec şi savoare, toate în decorul Palatului Suțu din București, sâmbătă 19 septembrie, ora 21:00.

Conceptul spectacolului gravitează în jurul unui text de ficţiune istorică semnat de către Adrian Majuru, cu un fir narativ care poartă spectatorul într-o poveste învăluită în mister şi aşteptare.

Textul este inserat între piesele muzicale de factură romantică (Ceaikovsky, Chopin, Schubert, Offenbach) iar intriga sa converge în spectrul eternului feminin întruchipat aici de către imaginea Irinei Suţu “În timpuri mai apropiate nouă a fost un alt suflet care l-a purtat şi care a ştiut această poveste din trecut:a fost Irina. Irina Suţu. A ştiut mereu să plece din câmpia aceea prinsă între două lumi pentru a reveni în timpul ei şi pentru a face acest lucru cât mai cunoscut, a construit în jurul oglinzii un palat.” (A. Majuru) Întreg spectacolul se desfăşoară vizual printr-o proiecţie video în oglinda din holul Palatului Suţu, aruncând imagini pe pereţii etajului superior într-un joc de forme şi culori aproape hipnotic.

Atât dansul clasic nuanţat de unele elemente contemporane, cât şi valsul aduc un plus de dinamică şi rafinament, oferind spectatorului o seară inedită de muzică, dans şi imagine. 

Olga Podobinschi-pian, Mihaela Pletea-voce, Maria Chifu-voce şi fagot, Cristina Răducan-flaut, Alexandra Poenaru-dans, Lucian Martin-dans, Radu Valcu-chitară, Mihai Cucu – concept şi proiecţie video. 

Preţul unui bilet de intrare este 16 lei.