Singurul roman al lui Salvador Dali, „Chipuri ascunse”, lansat de Humanitas jpeg

Singurul roman al lui Salvador Dali, „Chipuri ascunse”, lansat de Humanitas

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 18 august 2015

Miercuri, 19 august, de la ora 19, Libraria Humanitas de la Cismigiu va fi gazda unei seri dedicate lui Salvador Dalí prilejuita de aparitia singurului sau roman, Chipuri ascunse, la Editura Humanitas Fiction, in colectia „Raftul Denisei“ si de publicarea unei noi editii a celebrului sau volum de memorialistica Jurnalul unui geniu.

La eveniment vor participa criticii literari Tania Radu si Andreea Rasuceanu, criticul de arta Pavel Susara si psihiatrul Vlad Stroescu. Dezbaterea va fi moderata de Denisa Comanescu, director general Humanitas Fiction.

Singurul roman al lui Salvador Dalí, Chipuri ascunse, este omagiul adus prozei clasice franceze de imaginatia debordanta a marelui pictor suprarealist. Debutand ca o saga a intrigilor si aventurilor amoroase ale unui grup de aristocrati excentrici, romanul isi are centrul emotional in pasiunea sublimata a contelui de Grandsailles pentru Solange de Cléda. Obsesiile daliniene, fulguratiile sale si atractia pentru ocultism se regasesc in acest roman fascinant.

„Cartea lui Dalí este atat de inventiva vizual, atat de inteligenta, atat de incarcata cu o energie aproape dickensiana, incat nu poti sa nu intelegi trufia cu care se proclama autorul geniu.“ (George Melly, The Observer)

unnamed 26 jpg jpeg