Sibiu Jazz Competition 2020, o emulație născută din pasiunea pentru muzică jpeg

Sibiu Jazz Competition 2020, o emulație născută din pasiunea pentru muzică

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 18 septembrie 2020

Jazzul va fi din nou prezent în inima publicul român și internațional, pe 18-20 septembrie, la Sibiu, când artiști tineri extrem de talentați își vor da măsura propriei valori, aducând, în primul rând pe scenă, pasiunea pentru muzică. 

Timp de trei zile (18-19-20 septembrie) jazzul va fi disputat artistic și în final revendicat de acea trupă care va putea să exprime cel mai convingător acest nobil sentiment care împreună cu talentul deschid calea orginalității în artă. În muzică acest lucru se simte dincolo de observația unei tehnici executate avant la letter.

”Această muzică și acest sentiment sunt cele care motivează artistul să se desăvârșească, să caute neîncetat calea spre originalitate. Fără concurență nu putem evolua în direcția dorită de noi, indiferent de talentul nostru înnăscut. Dincolo de tehnică, care se impune de la sine ca o garanție a profesionalismului și implicit a excelenței, muzica presupune dragoste și pasiune. Sibiu Jazz Competition le reunește pe toate la un loc, oferind șansa unei veritabile emulații”, explică Simona Maxim, managerul Sibiu Jazz Festival & Competition.  

Competia va debuta vineri, 18 septembrie, după ora 19:00, la Muzeul Național Brukenthal, cu un set up format din Christina Feteanu, Oamenii Diminetii și Irina Gorga&EuToJazzperience, cu farmecul bogat al muzicii jazz, continuând sâmbătă, 19 septembrie, povestea muzicală cu Herta Elena, Dominique Simionescu Alexandra Salajan, Maria Suciu&Andrei Manzat.

După minunata reprezentație oferită de tânăra Eveline Buta va urma Gala de premiere ce va ridica pasiunea pentru muzică la rang de excelență, prilej minunat pentru formația Sibiu Jazz Trio de a-și aduce aportul la întreaga poveste Sibiu Jazz Competition.  

afis Sibiu Jazz Competition jpeg jpeg

Sibiu Jazz Competition este cel mai important concurs de jazz și muzică improvizată din România, încă din 1979. Importanța sa este dată de cultivarea unei comunități de jazz și a tinerelor vlăstare care s-au remarcat în acest gen muzical, deschizând calea unui segment educat în spirit de jazz cu o pasiune profundă pentru muzică. 

Intrarea se face cu rezervare. Evenimentul va putea fi urmărit live și pe pagina de Facebook Sibiu Jazz Festival.  

Sibiu Jazz Competition 2020 este realizat cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului, al Primăriei Sibiu și al Consiliului Județean Sibiu.