Sherlock Holmes ne încântă din nou jpeg

Sherlock Holmes ne încântă din nou

📁 Recomandări de film
Autor: Irina Manea
🗓️ 15 decembrie 2011

Decembrie ne aruncă în lumea aventurii şi a misterului... Unul dintre cele mai iubite şi multifaţetate personaje ale literaturii, acum şi ale filmului, reintră în acţiune, cu forţa molipsitoare cu care ne-a obişnuit în 2009.

Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.), carismaticul detectiv, este gata să ne ofere o mostră de talent, inteligenţă şi entertainment în continuarea peliculei care a adus în 2009 venituri de peste 209 milioane de dolari. Regizat tot de Guy Ritchie, „Sherlock Holmes. A Game of Shadows” ne propune un scenariu semnat de soţii Michelle şi Kieran Mulroney, inspirat desigur din opera lui Arthur Conan Doyle;aceasta urmăreşte conflictul dintre eroul principal şi contracadidatul său negativ, profesorul Moriarty, o minte pe cât de sclipitoare, pe atât de diabolică şi lipsită de orice fel de remuşcări.

Acţiunea se declanşează în momentul în care prinţul moştenitor al Austriei este găsit mort şi inspectorul Lestrade concluzionează că este vorba despre o sinucidere. Pasionat până la obsesie de dileme şi puzzle-uri cât mai alambicate cu putinţă, Sherlock are convingerea nu numai că acesta a fost ucis, dar că asasinatul face parte dintr-un întreg labirint poliţist construit de Moriarty. Încercările de depistare a enigmei îi vor purta pe Holmes, Dr. Watson (Jude Law) şi Sim, o ţigancă prezicătoare (Noomi Rapace), prin Franţa, Germania şi Elveţia, intrigile lui Moriarty ţintind să producă o schimbare de proporţii în mersul istoriei. Va izbuti isteţul şi ambiţiosul Sherlock să dejoace planul lui Moriarty? Rămâne să aflăm pe 23 decembrie.