Sezonul Răul pe care îl fac oamenii, la BBC Knowledge jpeg

Sezonul Răul pe care îl fac oamenii, la BBC Knowledge

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 9 septembrie 2013

BBC Knowledge oferă publicului român, începând cu data de 11 septembrie, o colecție fascinantă de programe-care prezintă unele dintre cele mai negre momente din istoria omenirii-în cadrul sezonului special Răul pe care îl fac oamenii(The Evil That Men Do).

Istoria ne-a demonstrat că omul este o specie complexă și adesea foarte crudă, capabilă de niște atrocități teribile, distrugeri și moarte.

Difuzate săptămânal, în fiecare zi de miercuri, programele din sezonul Răul pe care îl fac oameniianalizează, așadar, unele dintre cele mai notorii personaje și evenimente din istorie, studiind, în  același timp, știința moralității.

Programele difuzate de BBC Knowledge în cadrul noului sezon din această toamnă sunt:

Vânătoarea lui Bin Laden, miercuri, 11 septembrie, de la ora 22, oferă povestea din interior a operațiunii de prindere a lui Osama Bin Laden, când, după nenumărate încercări eșuate, lideri americani, șefi ai serviciilor de informații și militari reușesc să-i dea de urmă celui mai căutat om din istoria SUA.

Seria de șase episoade, Auschwitz:Naziștii și „Soluția Finală”, începând de miercuri, 18 septembrie, de la ora 22, dezvăluie experiențele individuale ale celor implicați în cel mai mare lagăr de exterminare în masă din istoria lumii, de la primii polonezi încarcerați până la deținuții care lucrau efectiv în camerele de gazare sau foști soldați SS.

Salem:Demascarea diavolului, miercuri, 18 septembrie, de la ora 22.50, pornește în cautarea responsabilului pentru procesele intentate „vrăjitoarelor” din Salem, Massachusetts, aducând dovezi care dezvăluie o poveste greu de imaginat.

Ești bun sau rău?, miercuri, 25 septembrie, de la ora 22.50, se întreabă dacă oamenii se nasc cu un simț al moralității și aruncă o privire în mințile criminalilor pentru a afla dacă anumite persoane chiar sunt ucigași înnăscuți.

Ultimul secret al lui Goering, miercuri, 2 octombrie, de la ora 22.50, prezintă povestea lui Albert Goering, fratele nazistului, Herman Goering. Deși avea legături la cele mai înalte eșaloane ale Partidului Național-Socialist German al lui Hitler, Albert era un anti-nazist convins, salvând 34 de oameni de la atrocitățile comise de naziști, folosindu-se de poziția sa privilegiată, dar și de semnătura falsificată a fratelui său.

Seria Ultimii naziști, începând de miercuri, 9 octombrie, de la ora 22.45, reprezintă un documentar de referință despre criminalii naziști aflați încă în viață. Cele trei episoade constituie o ultimă șansă de a-i cunoaște pe acești oameni și de a descoperi impactul pe care  existența lor l-a avut asupra altora.

BBC Knowledge poate fi recepționat în rețelele Romtelecom, Digi și Orange TV.

Pentru mai multe informaţii despre lumea BBC Knowledge consultaţi:

http://www.bbceurope.com/romania/

https://www.facebook.com/BBCKnowledgeRomania