Conflicte dintre generaţii png

S-au descoperit zeităţi şi heroglife egiptene în Italia

📁 Egiptul Antic
Autor: Redacția
🗓️ 8 iulie 2011

O camera plina de simboluri si zeitati egiptene a fost descoperita la Casalbuttano, in Italia. Aceasta face parte dintr-o cladire din secolul al XVIII-lea si reprezinta o descoperire unica pentru Europa.

O camera plina de simboluri si zeitati egiptene a fost descoperita la Casalbuttano, in Italia. Aceasta face parte dintr-o cladire din secolul al XVIII-lea si reprezinta o descoperire unica pentru Europa.

Hieroglife ciudate si reprezentari ale unor zei si zeite egiptene au fost gasite in mijlocul vaii Po, din nordul Italiei, dezvaluind un exemplu al egiptomaniei in Europa, informeaza Discovery.

Descoperite la Casalbuttano, un sat situat la 16 km nord de Cremona, relicvele egiptene au fost dezvaluite dupa scoaterea unei tapiserii, dintr-o camera a Palatului Turina, o cladire din secolul al XVIII-lea.

Camera are un plafon instelat albastru, in timp ce peretii sunt decorati cu ajutorul unor benzi colorate in roz si crem, dezvaluind o multime de hieroglife. Apar reprezentari ale unor zei si zeite egiptene, in coltul camerei.

"Aceasta descoperire este uluitoare", a spus Virginia Bocciola, unul dintre arhitectii care au participat la restaurare. "In Lombardia avem mai multe cladiri care au camere decorate in stilul egiptean. Dar niciuna nu arata precum camera de la Casalbuttano", a declarat Annamaria Ravagnan, de la muzeul din Lombardia.

"Exista mai multe camere de acest tip in Italia si in intreaga lume. Toate sunt diferite, din cauza perioadei, a stilului, a dimensiunii. Cea de la Casalbuttano este unica", a remarcat Jean Marcel Humbert, inspector general in Directia franceza a muzeelor.

"Este deosebit de interesant datorita folosirii hieroglifelor si a adaptarilor, care au fost facute", a adaugat Humbert.

Intr-adevar, pictorul a realizat imagini egiptene, care prezinta scene bizare foarte greu de interpretat. Desi hieroglifele sunt reale, modul in care au fost scrise compune un text neinteles, in timp ce zeitatile egiptene au detalii clare.

Dintre zeitati au fost identificate Sekhmet, Taweret, Hathor si Horus. "Stim ca bogata familie Turina a comandat decorarea palatului celor mai buni artisti ai vremii, precum Gioacchino Serangeli si Giovanni Motta", a dezvaluit Maurizio Telli, consilier pentru cultura din Casalbuttano.

Camera a fost realizata, cel mai probabil, dupa campania militara a lui Napoleon, dintre 1798-1801, atunci cand familia Turina a fost fascinata de Egipt, ca si alti europeni.