Autor 1732 vizualizări


Editura Corint vă invită joi, 4 februarie, la evenimentul de lansare a cărții Rusia explodează. Planul secret pentru resuscitarea KGB-ului, de Iuri Felștinski și Aleksandr Litvinenko. Evenimentul are loc la librăria Mihai Eminescu începând cu ora 16.00

Vor lua cuvântul Costin Georgescu, fost director al SRI, Marius Oprea, director general al Centrului de Inevestigare a Crimelor Comunismului din România, într-o dezbatere moderată de Dragoș Dodu, redactor-coordonator al colecției Corint Istorie.

„O CONDAMNARE DIRECTĂ A REGIMULUI PUTIN.” SUNDAY TIMES

Un volum despre tragedia care a cuprins întreaga Rusie, despre şanse risipite, vieţi pierdute şi o ţară pe moarte. Li se adresează celor capabili să recunoască adevărul despre trecut şi care nu se tem să influenţeze viitorul.

Autorii încearcă să demonstreze că problemele de bază ale Rusiei contemporane nu sunt cauzate de reformele radicale din perioada liberală a mandatelor lui Boris Elţin, ci de rezistenţa pe faţă ori clandestină a serviciilor secrete ruse faţă de aceste reforme. Aceste servicii au dezlănţuit primele două războaie cecene, ca să îndepărteze Rusia de pe calea democraţiei, îndreptând-o către dictatură, militarism şi şovinism.

Aleksandr Litvinenko a fost ultimul mare defector până azi din serviciile secrete ruse, iar braţul lung al FSB, noul KGB, l-a urmărit până în inima Londrei, unde a fost asasinat în noiembrie 2006, pentru ceea ce a scris în această carte.” Marius Oprea