Regina Elisabeta, altfel decât o ştim jpeg

Regina Elisabeta, altfel decât o ştim

📁 Carte
Autor: Andreea Lupşor
🗓️ 25 martie 2013

Regina Elisabeta este, dintre membrii familiei regale, probabil cel mai puțin cunoscută. În ultimii ani însă, creșterea interesului față de istoria familiei regale a dus la redescoperirea primei regine a României, mai ales în calitatea sa de scriitoare talentată și de patroană a artelor.

Autoarea Carmen Sylva, și nu Elisabeta regina, este personajul central al acestui volum. Astfel, avem ocazia de a cunoaște îndeaproape creația literară și concepțiile despre viață ale celei care a fost, dincolo de granițele țării, cel mai important ambasador al culturii românești. Vom descoperi un om cu totul special, dedicat întru totul artei, frumosului și binelui, după cum vom descoperi scrieri de o frumusețe aparte.

Așadar, Carmen Sylva. Regina poetă. Literatura în slujba Coroaneieste un volum deosebit, întregit cu imagini de epocă și extrase din scrierile literare și filosofice ale Reginei Elisabeta, un volum care ne aduce aminte că soția lui Carol I merită un loc de onoare în panteonul culturii românești.

Carmen Sylva. Regina poetă. Literatura în slujba Coroanei

Autor:Silvia Irina Zimmerman

Editura All;număr pagini:216;preț:34, 90 lei