Autor 1625 vizualizări


Într-un documentar marca Viasat History, Michael Portillo porneşte într-o aventură feroviară care îl duce de la un capăt la altul al Europei.

Îndrumat de Ghidul feroviar continentalrealizat de George Bradshaw în 1913, Michael străbate Europa antebelică, un continent al împăraţilor şi regilor, al fastului şi al eleganţei. Acest ghid de la începutul secolului XX a deschis porţile unei lumi exotice pentru turiştii din era eduardiană:de la oraşe cosmopolitane strălucitoare şi peisaje impresionante din Alpi până la mări cu apă limpede şi sate pitoreşti. Călcând pe urmele acestora, Michael vizitează comune, oraşe şi sate enumerate în ghidul lui Bradshaw, care includ Franţa, Ungaria, Elveţia, Germania şi multe altele.

 

Episoade:

  1. Plecând din Londra înarmat cu ghidul feroviar din 1913, Michael Portillo călătorește pe ruta cea mai populară pentru călătorul din era eduardiană care trecea prin Franța.
  2. Condus de ghidul său, Michael explorează în călătoria sa ceea ce a fost cândva mărețul Imperiu Austro-Ungar, domeniul vestiților monarhi habsburgi.
  3. Michael pornește din Berlin și merge spre vest prin Munții Harz către Valea industrială Ruhr, pentru a afla cum era pregătită de război Germania imperială.
  4. Mergând pe urmele călătorilor de la începutul sec. XX, Michael Portillo explorează Elveția ale cărei căi ferate remarcabile au făcut din această țară o destinație preferată a turiștilor din era eduardiană.
  5. Michael descoperă orașele uluitoare ale Țărilor de Jos din perioada antebelică, gustă delicatesele din Bruxelles, după care își încheie călătoria epică în Compiegne.

 

Viasat History

Duminica, 8 septembrie-6 octombrie, ora 19.00