Proiecţia filmului "Bridges of Sarajevo" în cadrul Săptămânii Integrării de la Viena jpeg

Proiecţia filmului "Bridges of Sarajevo" în cadrul Săptămânii Integrării de la Viena

📁 Recomandări de film
Autor: Redacția
🗓️ 14 mai 2015

Filmul Bridges of Sarajevo(Franţa, Bosnia şi Herzegovina, Elveţia, Italia, Portugalia, Bulgaria, 2014) va fi proiectat în cadrul celei de-a 5-a ediţii a Săptămânii Integrării de la Viena (4-17 mai 2015). Săptămâna Integrării de la Viena cuprinde peste 300 de evenimente dedicate multilingvismului, convieţuirii şi participării active la viaţa socială a grupurilor etnice prezente în Viena. Proiecţia, organizată de LET’S CEE Film Festival, are loc duminică, 17 mai, la ora 18.00, la cinematograful Urania Kino (Uraniastraße 1, 1010 Viena).

Filmul Bridges Of Sarajevo, realizat sub coordonarea artistică a lui Jean-Michel Frodon, conţine 13 episoade ce prezintă povestea oraşului Sarajevo în ultimii 100 de ani. În acest proiect, care a avut premiera în cadrul festivalului internaţional de film de la Cannes în 2014, au fost implicaţi 13 regizori din Europa de Est şi Vest printre care şi regizorul român Cristi Puiu. Episoadele filmului sunt unice şi la fel de diferite ca regizorii care le-au realizat. Unele episoade prezintă destine umane, în timp ce altele se concentrează pe perioade istorice şi evenimente importante, cum ar fi izbucnirea Primului Război Mondial sau asediul oraşului Sarajevo în prima jumătate a anilor ’90. Episoadele sunt legate prin animaţii care, independent de subiectul episoadelor, prezintă o poveste proprie.

Regizorul Cristi Puiu a fost prezent, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Viena, la ediţia 2014 a LET´S CEE Film Festival, ocazie cu care a susţinut un Master Class şi au fost proiectate filmele Moartea domnului Lăzărescu şi Bridgesof Sarajevo.