Prinţesa Diana, ultima poveste jpeg

Prinţesa Diana, ultima poveste

📁 Istoria Filmului
🗓️ 23 septembrie 2013

Ultimul mare eveniment din viaţa personală a prinţesei inimilor este exploatat în biografia care o are drept protagonistă pe talentata Naomi Watts („Painted Veil”, „Mulholland Drive”, „King Kong”). Filmul se inspiră din cartea plină de amănunte delicate a lui Kate Snell, „Diana:Her Last Love”, şi se desfăşoară cu doi ani înaintea tragicului său sfârşit, în timpul mult mediatizatului său divorţ şi al aventurii sale amoroase cu chirurgul pakistanez Hasnat Khan (Naveen Andrews).

Când prinţesa de Wales călătoreşte în Pakistan, în mai 1997, intenţionează să cunoască familia iubitului, pe care îl voia de soţ. Frumoasa şi faimoasa Diana nu reuşeşte însă o convingă pe mama lui că i se potriveşte ca soţie. Poate că dacă ar fi reuşit altfel s-ar fi petrecut lucrurile în vara acelui an. Dragostea, prietenia, familia, toate stau sub semnul nefast al celebrităţii.

O incursiune în viaţa tumultoasă şi meteorică a unui personaj iconic, care ne va purta până în punctul culminant al tulburărilor sale intime... Mult apreciatul regizor Oliver Hirschbiegel („Der Untergang”) explorează cu fineţe povestea de dragoste a prinţesei, care va scoate la iveală complicaţiile unui destin cu lumini şi umbre. Nu doar cartea lui Snell a fost inspiraţia, ci şi o multitudine de interviuri cu prieteni apropiaţi şi confidenţi, rezultatul fiind o fereastră în perioada plină de schimbări dintre 1995 şi 1997, când Diana alege alt drum, cel al filantropiei şi al independenţei. Nu este niciun secret că ilustrarea unei figuri celebre este un impuls major în cariera unui actor, ultimii ani aducând Oscarul lui Colin Firth (regele George al VI-lea, „King’s Speech”), Meryl Streep (Margaret Thatcher, „The Iron Lady”), Michelle Williams (Marilyn Monroe, „My Week with Marilyn”) şi, desigur, Daniel Day-Lewis (Abraham Lincoln, „Lincoln”). Se va înscrie, poate, în această linie şi Naomi Watts, deja cu două nominalizări. Să o urmărim într-un rol captivant, din 11 octombrie.