Principalele 6 bălți din România, cele mai frecventate de pescari jpeg

Principalele 6 bălți din România, cele mai frecventate de pescari

Autor: advertorial
🗓️ 13 septembrie 2021

În ultimii ani, pescuitul a devenit tot mai mult o formă de odihnă fără restricții, nu doar o pasiune a vieții care aduce multe emoții. Românii și-au dezvoltat această pasiune de-a lungul anilor și au încercat să împărtășească acest hobby și copiilor. Ei merg adesea cu toată familia în diferite zone ale țării, unde există întinderi impresionante de ape – bălți, iazuri și lacuri – pentru a petrece timpul împreună în natură, la aer curat, pentru a pescui și a se distra. 

Dacă doriți să vă duceți familia într-o excursie la pescuit, puteți lua în considerare mai multe bălți din România, care au diferite specii de pești și regim catch & release. Alegeți una din destinațiile de mai jos, sau găsiți un lac cât mai aproape de dvs.

1. Balta Monster Carp Lake din județul Arad

Pescuitul în Siclău sau Monster Carp Lake reprezintă o experiență distractivă, mai ales pentru tinerii pescari, deoarece balta are un număr mare de specii de crap și răpitor, în general capturile fiind de greutate impresionantă. Taxa este de 350 euro pentru 7 zile de pescuit.  

2. Balta Delta Gruiului se găsește la 30 km de București

2 balta delta gruiului (1) jpg jpeg

Unul dintre cele mai bune locuri de pescuit din țara noastră este și Delta Gruiului, pentru crap și caras. Balta are suprafața de 8 ha și distanța dintre maluri de aproximativ 260 m. Taxa este de 75 lei pentru pescuit la 12 ore. 

3. Balta Dyno Lake situat în apropiere de București

3 balta dyno lake jpg jpeg

Cunoscută cu numele Dyno Lake, această baltă este considerată de specialiști o opțiune excelentă de luat în calcul, când vine vorba despre relaxare și pescuit. Balta este bine aprovizionată cu pești - crap, scoicar, lin, răpitor – și este în regim catch & release. Taxa este de 240 lei pentru pescuit la 24 ore în sector A și B, iar în sector C este de 70 lei pentru pescuit la 12 ore. Aici puteți avea parte de un pescuit fantastic și de o serie de facilități: căsuțe, saltea, iluminat, sling și minciog. 

4. Balta Valea Liliecilor din județul Teleorman

4 balta valea liliecilor jpg jpeg

Valea Liliecilor reprezintă unul dintre cele mai populare locuri de pescuit din județul Teleorman pentru populațiile sale sănătoase de crap. Balta este în regim de pescuit catch & release și reținere. În jurul lacului există locuri de cazare, căsuțe, rulote și corturi glamping. Taxa este de 140 lei pentru pescuit 24 ore, sau de 200 lei pentru pescuit la 24 ore.

5. Balta lui Otto din județul Bistrița-Năsăud

5 balta lui otto jpg jpeg

Balta lui Otto este cea mai frecventată de pescarii din Bistrița-Năsăud pentru crap, răpitor și albitură, îndeosebi pentru faptul că pescuitul plantat este permis. Taxa este de 150 lei pentru pescuitul la 24 ore, iar în plus, există și facilități precum căsuțe, terase, toaletă și duș. 

6. Balta Milotina 1 din Gurbănești, la 3 km de Valea Argovei

6 balta milotina jpg jpeg

Situată în județul Călărași, balta Milotina 1 oferă oportunități excelente de pescuit, cum ar fi: cazare la căsuțe, iluminat pe timp de noapte, dușuri, foișoare, pontoane, standuri de pescuit, loc de joacă pentru copii și Wi-Fi. Milotina 1 se mândrește cu cele mai mari capturi de crap, somn, caras, cteno, știucă, sturion, babușcă, șalău și plătică. Taxa este de 70 lei pentru pescuit la 12 ore, sau de 100 lei pentru pescuit la 24 ore. 

Având în vedere faptul că tehnologia merge înainte, concurența este acerbă și din ce în ce mai mulți pescari sunt fani ai unor articole pescuit cât mai performante, nu e de mirare că a devenit dificilă selectarea echipamentului de pescuit. Oferta este imensă în prezent și de aceea este ușor să vă pierdeți în abundența de opțiuni. Desigur, echipamentul în sine nu vă face experți în pescuit, dar cu o lansetă de top și o mulinetă puternică veți avea cu siguranță un mare avantaj în lupta împotriva peștilor uriași. 

Dacă vreți să aveți succes în domeniul pescuitului, trebuie să investiți în mulinete, lansete și alte articole esențiale, rezistente și durabile. Nu trebuie să uitați nici de îmbrăcămintea confortabilă și de accesoriile specifice, care pot această experiență într-una mult mai plăcută, indiferent de sezonul de pescuit.