Portret de suveran jpeg

Portret de suveran

📁 Carte
Autor: Andreea Lupşor
🗓️ 15 octombrie 2015

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a devenit recent cel mai longeviv monarh din istoria țării sale:este pe tron de mai bine de 63 de ani și este încă „în formă”. Am crede că după o domnie atât de lungă, oamenii cunosc, cu siguranță, totul despre regina lor. Nu este însă așa:Regina Elisabeta a fost întotdeauna un monarh reținut și discret în aparițiile sale publice, astfel că ea a rămas, pentru mulți, o enigmă.

„Regina Elisabeta este, în felul ei, o personalitate istorică de prim rang, iar povestea vieții sale este mult mai stranie și mai complexă decât știu cei mai mulți dintre noi”, consideră Andrew Marr, jurnalist BBC. Prin urmare, în Regina Elisabeta a II-a, el și-a propus să scoată la iveală portretul intim, necunoscut, al suveranei. Biografia excelentă semnată de Marr este cu atât mai interesantă cu cât autorul s-a bazat pe mărturii adunate de la persoane apropiate cercului Reginei (politicieni, oficiali de rang înalt, oameni de la Curtea regală). 

S-a spus despre Elisabeta a II-a că va fi, probabil, ultima mare regină a lumii. După o domnie de peste jumătate de secol, în care a asigurat nu doar supraviețuirea și stabilitatea dinastiei, ci și reputația ei, oamenii se întreabă deja:ce va fi monarhia britanică fără Elisabeta a II-a?

Regina Elisabeta a II-a. Portret intim

Autor:Andrew Marr

Editura Corint;număr pagini:480;preț:34, 90 lei

 dam8805 jpg jpeg