PIUA – joacă, jocuri, jucării jpeg

PIUA – joacă, jocuri, jucării

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 27 noiembrie 2014

Acum șapte ani, câțiva copii-mari au spus Piua! într-un caiet de 48 de file. Lumea copilăriei devenea declarația de avere a unei vârste care nu se mai întoarce, o înșiruire de întâmplări, povești, de liste sau documente scrise, folositoare etnologilor și nu numai. Piua! spuneau ei atunci – un strigăt-semnal care oprește pentru câteva momente binecunoscutul joc Leapșa. Adulții trebuie să și-l amintească fără a-și scormoni prea mult copilăriile. Unii dintre noi l-au folosit în multe alte jocuri ca pe un time out autohton. O pauză de respirație. În cazul nostru, Piua! este și o pauză de re-memorare printre alergăturile cotidiene.

Astăzi, acea carte cu amintiri se transformă într-o lume cu imagini, populată de jocuri și jucării, încercând să le recreeze vizitatorilor noștri starea și pofta de joacă. Copiii mari și mici pot să joace pe buneșotronul, elasticul, țintar, ics și zero, spânzurătoarea, Piticot, coarda, șah, fotbal cu nasturi, Țară, țară, vrem ostași!și multe altele, însoțite de jucăria preferată și jucăria născocită, prima colecție și supereroii favoriți.

Vernisaj:5 decembrie 2014, ora 18, Sala Irina Nicolau

Curatori:Lila Pasima și Cosmin Manolache

Expoziția va putea fi vizitată la Sala Irina Nicolau, până pe 18 ianuarie 2015, de marți până duminică, între orele 10 și 18.

Intrarea este liberă.