Piloții români împotriva aviației americane jpeg

Piloții români împotriva aviației americane

📁 Carte
Autor: Andreea Lupşor
🗓️ 19 decembrie 2013

Avem în fața cea de-a doua ediție a volumului Misiuni de sacrificiu, unul dintre cele mai citite volume din colecția Editurii Militare dedicate acțiunilor armate românești din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. În acest volum autorii – Alexandru Avram și Sorin Turturică – prezintă  misiunile unității de aviație Grupul I Vânătoare în confruntarea cu un inamic net superior:aviația americană și britanică. Este vorba de perioada aprilie – iunie 1944, când România devine ținta ofensivei anglo-americane și este supusă unor bombardamente aeriene sistematice din partea US Air Force și Royal Air Force.

Acesta este contextul în care acționează Grupul I Vânătoare, care încearcă să facă față unei inamic superior numeric și tehnic prin singurele mijloace pe care le avea la dispoziție:entuziasm, mult curaj și, în cele din urmă, voință de sacrificiu. Nu în ultimul rând, trebuie să menționăm că acest volum e însoțit de câteva imagini de arhivă foarte valoroase;o listă a victoriilor obține de piloții români;și o serie de documente de arhivă privind activitatea unității. 

Misiuni de sacrificiu. Grupul 1 Vânătoare în apărarea teritoriului național (aprilie-iunie 1944)Autori:Alexandru Armă, Sorin TurturicăEditura Militară;Număr pagini:279;Preț:12 lei