Peisajul cultural istoric din sudul Transilvaniei jpeg

Peisajul cultural istoric din sudul Transilvaniei

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 26 iunie 2017

Muzeul Național de Artă al României și Fundația Ștefan Câlția vă invită marți, 27 iunie, ora 18, la conferința Peisajul cultural istoric din sudul Transilvaniei, susținută de Eugen Vaida, arhitect și președintele asociației Monumentum.

Peisajul cultural din mediul rural sud-transilvănean a suferit modificări semnificative în ultimele două decenii datorită unor importuri de valori culturale străine, dar și a dispariției meșterilor și a meșteșugului tradițional. Prezentarea oferă o radiografie a stării patrimoniului cultural actual și a influenței pe care îl au tehnicile tradiționale și a profesiilor emergente asupra păstrării cadrului construit antropic propunând posibile soluții de salvare a peisajului cultural prin revigorarea acestor activităti. Cum se poate face acest lucru într-un mod concret și sustenabil și ce exemple avem în această direcție va constitui baza de plecare pentru o discuție liberă în cadrul prezentării lui Eugen Vaida despre oameni, fapte, locuri și comunităti.   

Pentru participare se va plăti biletul de acces în expoziție în valoare de 10 lei și se va face în limita locurilor disponibile.