O nouă şcoală de vară la Festivalul de film istoric de la Râşnov, Braşov jpeg

O nouă şcoală de vară la Festivalul de film istoric de la Râşnov, Braşov

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Ioana Gonțea
🗓️ 3 iunie 2014

Anul acesta la Festivalul de film istoric de la Râşnov va debuta Şcoala de Vară ICR care va avea tema “Istorie şi Cinema în Basarabia”.  Pe perioada festivalului, între 1 şi 10 august 2014 tinerii din spaţiul Basarabiei istorice-Republica Moldova şi Ucraina sunt aşteptaţi la dezbateri, workshop-uri, excursii şi alte activităţi care reunesc istoria şi filmul.

Institutul Cultural Român, prin intermediul Direcţiei Români din Afara Graniţelor şi Limba Română, va organiza şcoala de vară care se adresează în special studenţilor şi masteranzilor din Republica Moldova şi Ucraina.

Subiectul principal al şcolii este istoria şi cultura acestor zone.

Pentru a participa la această şcoală de vară cei interesaţi trebuie să se înscrie până pe 30 iunie şi trebuie să respecte anumite condiţii:

-să aibă vârsta minimă de 18 ani (împliniţi la data de 1 august 2014) şi maximum 26 de ani;

-să trimită un CV şi o scrisoare de intenţie (specificând titlul/tema comunicării care va fi pregătită ulterior) până la data de 30 iunie 2014 pe adresa bogdan.jitea @icr.ro;

-să pregătească o comunicare de max. 30 de minute care va fi prezentată în perioada taberei. Subiectele  abordate în lucrările celor înscrişi sunt libere, atâta timp cât se încadrează în tematica şcolii.

Sunt disponibile 20 de locuri şi costurile participării vor fi suportate integral de organizatori.

Pentru mai multe detalii accesaţi:http://www.icr.ro/bucuresti/evenimente/scoala-de-vara-cu-tema-istorie-si-cinema-in-basarabia-in-cadrul-festivalului-de-film-istoric-de-la-rasnov.html?limba=ro