Noi arhive în Google Cultural Institute  Imagini impresionante de la marile evenimente ale secolului al XX lea jpeg

Noi arhive în Google Cultural Institute. Imagini impresionante de la marile evenimente ale secolului al XX-lea

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 11 octombrie 2012

Google a anunţat că şi-a actualizat arhiva online, platforma Google Cultural Institute, prin adăugarea a 42 de expoziţii cu marile evenimente ale secolului al XX-lea, cele mai multe fiind fotografiile legate de Holocaust, Nelson Mandela şi de revoltele franceze din mai 1968, scrie Daily Mail.

Începând de miercuri, internauţii pot consulta gratuit o bogată arhivă, care cuprinde aproximativ şase milioane de fotografii, documente şi filme, toate puse la dispoziţia platformei Google de 17 muzee şi institute culturale din toată lumea, precum muzeul fostului lagăr nazist de la Auschwitz-Birkenau (Polonia), Institutul Yad Vashem (Israel) sau Centrul pentru memoria lui Nelson Mandela (Africa de Sud), câştigătorul Premiului Nobel pentru Pace, 1993.

Pe lângă calitatea excepţională a imaginilor, utilizatorii pot da zoom pentru a vedea detalii ale fotografiei şi pot căuta anumite poze din milioane de elemente specifice unei ţări, persoane, evenimente ori date.

"Scopul este asocierea performanţelor informatice ale Google cu arhivele unor prestigioase instituţii culturale. Vrem să păstrăm şi să promovâm cultura online şi să o facem accesibilă lumii." este de părere Mark Yoshitaka, directorul programului Google.

"Este un instrument fantastic, ce permite traversarea graniţelor geografice, iar muzeul este deschis 24 de ore din 24, fiind accesibil în mai multe limbi. Este o adevărată revoluţie", adaugă Robert Kostro, directorul Muzeului de Istorie polonez.

sursa:gandul.info