Muzeul Mütter: un loc macabru jpeg

Muzeul Mütter: un loc macabru

📁 Curiozităţile şi culisele istoriei
Autor: Claudia Mitrică
🗓️ 25 mai 2016

Încă din cele mai vechi timpuri, lumea a fost atrasa de lucrurile înfricoșătoare, de macabru, așa că apariția unor muzee dedicate acestui domeniu nu este nicio surpriza.Muzeul Mutter a intrat in top 10 cele mai înfricoșătoare muzee din lume.

Multe dintre exponatele păstrate aici reprezintă organe umane conservate în tot felul de recipiente transparente, dar poți găsi și dovezi ale unor anomalii înfiorătoare..A fost fondat în anul 1858,   în orașul Philadelphia din statul American  Pennsylvania,  de către medicul Thomas Dent Mütter,   pentru a-i inița pe studenții școlilor de medicină în tainele anatomiei umaneși ale anomaliilor pe care aceasta le poate manifesta. 

Muzeul este unul al patologiei, al vechilor instrumente medicale și al exponatelor biologice. Instituția este cunoscută mai ales pentru vasta sa colecție de cranii, dar prezintă și numeroase elemente biologice unice. Între acestea, cadavrul unei femei transformată în leșie în pământul în care a fost îngropată, gemenii siamezi ce împart același ficat sau același craniu, scheletul unui copil cu doua capete și multe alte exponate hidoase.