Muzeul Antipa îşi va redeschide porţile pe 15 iulie jpeg

Muzeul Antipa îşi va redeschide porţile pe 15 iulie

📁 Muzeele României
🗓️ 2 iunie 2011

Muzeul Antipa a suferit renovari importante in ce priveste interiorul expozitiei. Vizitatorii vor fi incantati de rezultate, cand muzeul se va redeschide, pe 15 iulie 2011. 

"Daca muzeul nu va fi deschis la 30 iunie, cand este termenul limita, am hotarat ca data de 15 iulie sa fie termenul final. Mai tarziu de aceasta data nu va fi prelungita deschiderea", a declarat Dumitru Murariu, directorul muzeului Grigore Antipa din Bucuresti.

Lucrarile de modernizare se ridica la aproximativ 13 milioane de euro, fondurile necesare fiind asigurate dintr-un imprumut acordat Ministerului Culturii, in 2006, de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, iar diferenta... de la bugetul de stat.

Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" trebuia sa-si deschida portile la sfarsitul lunii iunie. Din pacate pentru vizitatori, conducerea muzeului a anuntat ca portile se vor deschide cel mai tarziu pe data de 15 iulie anul acesta.

"A fost o intarziere, insa acum ne aflam in grafic. Chiar daca redeschiderea muzeului a fost anuntata pentru toamna anului trecut, au fost cateva mici probleme legate de prezervarea exponatelor, dar si de firma care a castigat licitatia pentru lucrarile de modernizare", spune consilierul ministrului Culturii, Radu Enache.

Muzeul modern "Grigore Antipa" va avea cinci sali in care se vor proiecta documentare, 66 de infotouch-uri, proiectii 3D, plasme si sisteme interactive de prezentare a exponatelor. Pe langa expunerea obiectelor sub lumini ori in cadre si sisteme atragatoare, o modificare importanta este cea a conceptului de prezentare."Ceea ce era inainte grupat in functie de clasificari ori grad de evolutie, acum este prezentat pe bioregiuni. Era o forma scolareasca de prezentare a informatiilor, acum totul este mult mai accesibil", precizeaza directorul.

In cadrul muzeului sunt amenajate o cafetarie, unde se pot servi gustari si bauturi non-alcoolice, o sala multimedia, doua sali pentru activitati cu copiii si un magazin cu suveniruri.

Directorul muzeului spune ca intentioneaza sa achizitioneze tonomate de bilete, plasate in mai multe puncte de acces. De asemenea, in procesul de modernizare s-a avut in vedere crearea de rampe de acces pentru persoanele cu handicap.

"Estimez ca, pentru un bilet, adultii vor plati 10 lei, copiii - 5 lei, iar un audioghid in limba romana, engleza sau franceza va costa 5 lei", anunta directorul muzeului.