Monumentele României Mari din București   o nouă expoziție la Palatul Suțu jpeg

Monumentele României Mari din București - o nouă expoziție la Palatul Suțu

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 26 noiembrie 2021

Începând cu data de 8 decembrie 2021, ziua deschiderii sale la Palatul Suțu (Bdul Ion C. Brătianu nr. 2), expoziția „Monumentele României Mari” propune publicului vizitator o excursie oferită de Muzeul Municipiului București prin Capitala interbelică, atunci când au fost ridicate monumente și statui care să păstreze memoria celor care s-au jertfit în Marele Război pentru atingerea idealului național.

Bucureștiul deține fără doar și poate supremația în acest domeniu, atât prin numărul monumentelor, cât și prin tipul acestora. Expoziția Monumentele României Mari propune publicului vizitator o excursie prin Bucureștiul interbelic, atunci când au fost ridicate monumente și statui care să păstreze memoria celor dispăruți pe câmpul de onoare, potrivit unui comunicat al Muzeului Municipiului București.

Complexitatea acestui demers este dată de existența monumentelor în diferite locuri, așa cum sunt cele din piețe și artere, cele din cimitire, instituții cât și monumentele ridicate de comunități locale, cum este cazul localităților limitrofe care în prezent sunt incluse în oraș. Un caz aparte îl reprezintă monumentele dispărute, așa cum sunt monumentele Eroilor Corpului Didactic și Infanteriei, demontate în vederea reamplasării atunci când se dorea crearea perspectivei pentru monumentului Regelui Ferdinand I, monument dispărut la rândul său odată cu preluarea totală a puterii de către regimul comunist. Tot acum prezentăm și o serie de monumente care au fost mutilate prin înlocuirea în timpul regimului comunist a elementelor care aminteau de regimul anterior.

Mai multe detalii despre această nouă expoziție oferită de Muzeul Municipiului București, vă invităm să citiți pe pagina evenimentului: