Miturile, eroiii şi identităţile vor intra on dezbate la Facultatea de Istorie Bucureşti jpeg

Miturile, eroiii şi identităţile vor intra on dezbate la Facultatea de Istorie Bucureşti

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 1 iulie 2011

Asociaţia Studenţilor la Istorie „Dacia”, asociaţia reprezentivă a studenţilor din Facultatea de Istorie, Universitatea Bucureşti, organizează în perioada 4-10 iulie 2011 Seminarul internaţional ISHA cu tema “Myths, Heroes and Identities”.Asociaţia, în calitate de secţiune International Students History Association (ISHA), organizează  seminarul de vară, la care vor participa 60 studenţi din 14 ţări (România, Germania, Grecia, Belgia, Marea Britanie, Georgia, Slovenia, Serbia, Italia, Finlanda, Lituania, Olanda, Croaţia, Bulgaria).

Seminarul internaţional de vară “Myths, Heroes and Identities” este primul eveniment internaţional organizat de A.S.I.D./ ISHA Bucharest. Seminarul este structurat pe două etape:partea academică – desfăşurată în Bucureşti, în care studenţii îşi vor prezenta lucrările academice şi vor avea ocazia să cunoască o parte din istoria şi tradiţiile locale. Această etapă se va desfăşura sub forma a şase workshop-uri tematice:Eroi şi mituri fondatoare, Credinţe populare, Superstiţii şi legende urbane, Identităţi naţionale în politicile europene, Homo sapiens sapiens – o evoluţie a genului, Identitate culturală şi globalizare, Minorităţi şi conflicte internaţionale.Workshop-urile vor fi moderate de membrii ISHA Bucharest, alături de cadre didactice ale Facultăţii de Istorie din Universitatea Bucureşti. Subiectele alese pentru workshop-uri reprezintă teme cu o mare însemnătate istorică, dar şi de actualitate. A doua etapă, partea culturală a evenimentului, constă într-o excursie în zona Sinaia – Braşov, în care studenţii străini vor avea ocazia de a vizita câteva monumente naţionale de patrimoniu, precum Palatul Peleş, Castelul Bran şi oraşul Braşov.

Marti, 5 iulie, va avea loc la Muzeul de Istorie al Municipiului Bucureşti festivitatea de deschidere a seminarului, în prezenţa reprezentanţilor conducerii Facultăţii de Istorie şi Universităţii din Bucureşti, a International Students of History Association si a secţiunii ISHA Bucharest.

Partenerii evenimentului:Facultatea de Istorie, Universitatea Bucureşti, Primăria Municipiului Bucureşti, Historia.