Mary Poppins  Totul este posibil, chiar şi imposibilul jpeg

Mary Poppins. Totul este posibil, chiar şi imposibilul

📁 Recomandări de film
🗓️ 20 decembrie 2018

Vă mai aduceţi aminte de charismatica dădacă, adusă de vânt, cu umbrela? Ei bine, Mary Poppins se întoarce în casa familiei Banks, de pe Aleea Cireşilor, nr. 17. Noua ecranizare Disney aduce în prim-plan cea de-a doua carte din colecţia de opt, scrisă în perioada interbelică de către scriitoarea P.L. Travers, volume însoţite de minunatele ilustraţii ale lui Mary Shepard. 

Londra anilor ’30 era grav afectată de marea criză, iar acest eveniment economic nu ocolea nici familia Banks. Pe Michael şi Jane i-aţi cunoscut în fantasticul musical din 1964, Mary Poppins. Aceştia au la rândul lor copii şi se pare că trec printr-un moment greu din viaţa lor – Michael şi-a pierdut soţia într-un accident, iar acum cei doi fraţi sunt pe punctul de a pierde şi casa părintească. Într-o după-amiază cu vânt numai bun de înălţat zmeie, copiii se întâlnesc pentru prima dată cu magia: din nori, purtată de o umbrelă albastră, coboară Mary Poppins.  

mary poppins jpg jpeg

Dădaca venise să aibă grijă de copiii Banks – nu de cei mici, ci de cei doi fraţi împovăraţi de grijile cotidiene. Printr-un optimism molipsitor, dar şi cu ajutorul puterilor sale magice, Mary readuce bucuria în casa de pe Aleea Cireşilor, numărul 17.

Mary Poppins revine este un film care îmbină animaţia şi muzica şi care stă sub deviza Nu uita niciodată să fii copil. Ecranizarea romanului publicat în 1935 se anunţă a fi de mare succes. Pelicula poartă semnătura regizorului Rob Marshall, acelaşi care a realizat şi celebrul musical Chicago. De asemenea, distribuţia este una de excepţie: Emily Blunt, Lin-Manuel Miranda, Meryl Streep sau Colin Firth, iar singurul actor care a jucat şi în pelicula din 1964 este Dick Van Dyke. Mary Poppins revine este un film pentru toată familia, numai bun de vizionat în perioada sărbătorilor de iarnă. El intră în cinematografe în 21 decembrie.