Câştigătorii cursului la Şcoala de Arheologie oferit în cadrul concursului organizat de Historia şi Fundaţia Calea Victoriei jpeg

Marile descoperiri arheologice şi Misterioasa lume a Islamului – Scoli de vara la Fundatia Calea Victoriei -

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 28 iunie 2013

Vara aceasta, Fundatia Calea Victorieiva propune sa descoperiti si analizati teme fascinante in domeniile antropologie si folclor, istorie si mistica, alaturi de lectori bine pregatiti si carismatici.

Bucurestenii curiosi si inteligenti sunt invitati la Scoli de Vara (cursuri concentrate in 5 zile consecutive) cu subiecte inteligente, intr-o frumoasa casa cu gradina de pe Popa Soare 40, in zona Pache Protopopescu, pe una din strazile preferate ale lui Mircea Eliade, unde timpul nu se grabeste si minunile nu intarzie sa apara.

Cursantii beneficiaza la final de certificate de participare, oferite la cerere, care atesta cunostintele si abilitatile dobandite la curs.

Scola de Vara de Arheologie (15-19 iulie)

Impreuna cu lectorul Alexandra Ion, va invitam sa retraiti, in cele cinci seri de curs (15 – 19 iulie), aventura marilor descoperiri ale istoriei:Troiasi Stonehenge, Pompei, sarcofagul faraonuluiTutenkhamensau statueta lui Venus din Wilendorf.

Pe baza unor studii de caz, vom incerca sa intelegem in ce fel arheologia contribuie la cunoasterea societatilor trecutului:in ce consta o cercetare arheologica, ce se intampla dupa ce aceasta se termina si cum anume au ajuns expertii la concluziile lor.

La atelier veti avea ocazia de a realiza fise de descoperiri, sa descifrati o inscriptie romanasau sa interpretati un profil stratigrafic.

 Islamul – Poeti mistici si dervisi ratacitori (29 iulie – 2 august)

Islamul inca ramane o necunoscuta pentru cei mai multi dintre noi. Dincolo de ceea ce citim in carti sau vedem la televiziuni, lumea islamica pare ceva exotic si greu de patruns.

Va propunem o abordare pe jumatate academica, pe jumatate destinsa, in cateva istorii simple si adanci in rost despre ce inseamna Islamul. Fara predispozitii politice, fara inversunari inutile, fara prejudecati obositoare. Doar povestiri si cautare a frumosului.

Lector va fi Mario Barangea, doctorand al Facultatii de Filosofie din Bucuresti si absolvent al Masteratului Studii Religioase (Traditii si Texte). Intalnirile se desfasoara in perioada 29 iulie – 2 august.

Pentru mai multe detalii si informatii puteti vizita site-ul fundatiei noastre:http://www.fundatiacaleavictoriei.ro/, ne puteti scrie la contact@victoriei.ro