Mari scriitori internaţionali vin la Timişoara jpeg

Mari scriitori internaţionali vin la Timişoara

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 11 octombrie 2012

Prima ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură de la Timişoara va avea loc in perioada 24-26 octombrie. Printre invitaţi sunt irlandezul Philip O Ceallaigh şi ungurul Attila Bartis.

La finalul acestei luni, în perioada 24-26 octombrie, la Muzeul de Artă (Palatul Baroc), va avea loc prima ediţie a Festivalului Internaţional de Literatură de la Timişoara (FILTM).

Desfăşurat sub moto-ul „La Vest de Est/La Est de Vest", evenimentul aduce în oraşul de pe Bega mari scriitori internaţionali.

Slavenka Drakulić, cea mai tradusă şi apreciată scriitoare şi publicista croată a momentului, publicată în limba română la Editura Curtea Veche, Richard Swartz, scriitor suedez şi unul dintre cei mai importanţi jurnalişti din Europa Centrală şi de Est, cu două volume traduse în limba română, la Editura Univers vor fi prezenţi la eveniment.

De asemenea, va fi invitat şi Attila Bartis, unul dintre cei mai traduşi prozatori contemporani din Ungaria, publicat în limba română de editurile Paralela 45. Jan Koneffke (Germania), Vladimir Arsenijević, Philip O Ceallaigh şi Vasile Ernu sunt şi ei printre invitaţi.

Li se alatură, cu lecturi în avanpremieră, cinci scriitori timişoreni cunoscuţi: Adriana Babeţi, Cornel Ungureanu, Viorel Marineasa, Daniela Raţiu şi Tudor Creţu.

Amfitrionii celor trei seri de Festival sint Mircea Mihăieş, Denisa Comănescu şi Robert Şerban.

sursa: http://www.adevarul.ro