Marea conspirație sovietică: asasinarea lui Kennedy jpeg

Marea conspirație sovietică: asasinarea lui Kennedy

📁 Carte
Autor: Andreea Lupşor
🗓️ 17 ianuarie 2014

Despre asasinarea lui J.F. Kennedy s-au scris nenumărate cărți, care au propus tot soiul de teorii. De ce Lee Harvey Oswald l-a ucis pe președinte? Au existat într-adevăr legături – și, dacă da, care erau acestea – între Oswald și KGB? În ce măsură au fost sovieticii implicați în cel mai cunoscut asasinat din perioada Războiului Rece?

În Programat să ucidă, generalul Ion Mihai Pacepa propune o teorie dezvoltată în urma analizării datelor și documentelor strânse de anchetatorii americani cu privire la Oswald. Bazându-se pe experiența proprie în serviciile de informații și pe cunoașterea modului de operare al serviciilor secrete sovietice, Pacepa ajunge la concluzia că Lee Harvey Oswald a fost recrutat de sovietici în 1959 și însărcinat cu asasinarea lui Kennedy, dar că – după ce planul a fost abandonat de către Moscova – el a decis totuși, din proprie inițiativă, să-l ducă la bun sfârșit. Dacă acesta este sau nu adevărul, nu o vom ști, cu siguranță, niciodată, dar argumentele aduse de generalul Pacepa merită să fie luate în considerare. 

Programat să ucidă. Lee Harvey Oswald, KGB-ul și asasinarea lui KennedyAutor:Ion Mihai PacepaEditura Corint;număr pagini:464;preț:34, 90 lei