Lansări și dezbatere la standul Institutului Cultural Român de la Bookfest jpeg

Lansări și dezbatere la standul Institutului Cultural Român de la Bookfest

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 19 mai 2015

Institutul Cultural Român va fi prezent la Salonul Internațional de Carte Bookfest, desfășurat în perioada 20 – 24 mai 2015 la Romexpo, cu un stand, o serie de lansări și o dezbatere sub egida revistei Lettre Internationale.

Volumele apărute la Editura ICR vor fi disponibile, cu o reducere de 30%, la standul B01, în pavilionul C2, care va găzdui și evenimentele organizate de ICR la Bookfest.

Joi, 21 mai, de laora 13, va fi lansatvolumulViața culturală a aromânilor în secolul al XVIII-lea și în prima jumătate a celui de-al XIX-leade Valeriu Papahagi,  editat de ICR în parteneriat cu Institutul de Științe Politice și Relații Internaționale. Participă:Dan Dungaciu, NicolaePetrașincu, Bogdan Popescu, Viorel Stănilă.

Vineri, 22 mai, de la ora 17, va avea loc lansarea revistei Euresis 2014, Cahiers roumains d'études littéraires et culturelles. Romanian Journal of Literary and cultural Studies, prezentată de Mircea Martin, Ioan Pânzaruși Paul Cernat.

Sâmbătă 23 mai, laora 11, este programată dezbaterea cu tema Psihiatrie și diplomație, eveniment al revistei Lettre Internationale, cu invitații Ion Vianuși Sergiu Celac. Discuția va fi moderată de Adrian Mihalache.

În aceeași zi, de la ora 16, se va lansa la standul ICR albumul Războiul cel Mare. Fotografia pe frontul românesc 1916-1919, despre care vor vorbi Mariana Bulei, redactor șef, Editura ICR, și Adrian-Silvan Ionescu, coordonatorul lucrării.