Lansarea volumului  Ștefan Lemny – Dimitrie Cantemir: un principe român în zorile Luminilor europene jpeg

Lansarea volumului Ștefan Lemny – Dimitrie Cantemir: un principe român în zorile Luminilor europene

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 28 mai 2019

Lansarea volumului Ștefan Lemny – Dimitrie Cantemir: un principe român în zorile Luminilor europene, Editura ICR, 2019

Standul ICR, A06, 1 iunie 2019, orele 13 

Care sunt exigenţele şi rostul unei cercetări biografice?

Care ar fi interesul acesteia în cazul lui Dimitrie Cantemir?

Sunt doar câteva dintre întrebările la care vom încerca să răspundem la întâlnirea prilejuită de apariţie acestui eseu, în ediţie trilingvă: română, franceză şi engleză.

Sinteză a unei lucrări mai voluminoase, apărută în 2009 (în Franţa) şi în 2010 (în România), cartea de faţă ţine seama de contribuţiile apărute de atunci încoace, oferind, în plus, o selecţie de ilustraţii, unele inedite, care au meritul de a sugera filmul vieţii şi cel al operei prodigiosului precursor al modernităţii româneşti.

 Pentru a discuta sensul acestui volum şi a răspunde întrebărilor dumneavoastră, vă invităm la standul Institutului Cultural Român în cadrul Salonului Internaţional de Carte Bookfest, A06, pe 1 iunie 2019, orele 13 !

Ştefan LEMNY, Biblioteca Naţională a Franţei, Paris, autor, între altele, al cărţii Sensibilitate si istorie în secolul XVIII românesc (1990, ediţia a II-a, 2017)

George NEAGOE, Institutul de Istorie şi Teorie Literară „G. Călinescu“, Academia Română, Bucureşti, invitat pentru a comenta cartea şi a modera dialogul 

Despre această carte : https://www.icr.ro/pagini/stefan-lemny-dimitrie-cantemir-un-principe-roman-in-zorile-luminilor-europene