Lansarea albumului "Poveștile Peleșului" la Bookfest 2016 jpeg

Lansarea albumului "Poveștile Peleșului" la Bookfest 2016

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 31 mai 2016

Sâmbătă, 4 iunie, de la ora 11:30, intrăm în lumea elitelor de odinioară cu prilejul evenimentului de lansare a albumului "Poveștile Peleșului" de Carmen Sylva (colecția Istorie cu blazon, coordonată de Filip-Lucian Iorga). Ediția a fost îngrijită de Silvia Irina Zimmermann, specialist în biografia Reginei-poete, iar ilustrațiile aparțin Arhivei Princiare de Wied. 

Vor lua cuvântul: Silvia Irina Zimmermann,  Ruxanda Beldiman,  Georgeta Filitti,  Filip-Lucian Iorga.

Editura Corint și colecția Istorie cu blazon prezintă un album-eveniment, care recreează lumea eleganței și a subtilității de la curtea Palatului Peleș din vremea Regelui Carol I și a Reginei Elisabeta:Poveștile Peleșului de Carmen Sylva. 

„Îndeosebi Poveștile Peleșului reprezintă din punct de vedere literar atât o simbioză reușită între motivele germane și românești din basmele populare, cât și un succes sub aspectul medierii culturale și al promovării turismului. De numele pârâului de munte, necunoscut pâna atunci, Regina reușește să lege povești și legende, dându-i o valoare simbolică asemănătoare Rinului din țara ei natală. De asemenea, intenția Reginei este de a ridica numele de Peleș la nivelul unui simbol al noii dinastii a României și de a-l face cunoscut prin intermediul literaturii.”- Silvia Irina Zimmermann

13320975 1042524105841402 6392236407373859967 o 0 jpg jpeg

Istoria familiilor este povestea suferințelor, istoria popoarelor este povestea luptelor! [...] Singurul lucru pe care ni l-au lăsat popoarele sunt cântecele lor și acestea sunt vrednice să trăiască, căci altfel n-ar trăi nici popoarele, deoarece chiar și pietrele, ce par a fi durate pentru veșnicie, dispar.