Lansarea albumului bilingv român englez „Ploiești în Al Doilea Război Mondial  Ploiești during World War Two” jpeg

Lansarea albumului bilingv român-englez „Ploiești în Al Doilea Război Mondial. Ploiești during World War Two”

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 18 octombrie 2018

Asociația pentru Educație și Dezvoltare Urbană (AEDU) anunță lansarea celui de-al doilea titlu din istoria ilustrată a orașului Ploiești, albumul bilingv român-englez „Ploiești în Al Doilea Război Mondial. Ploiești during World War Two”. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 20 octombrie 2018, de la ora 16:00, la Sala Marea Unire din Palatul Culturii din Ploiești.

În cele 144 de pagini color ale albumului sunt reunite peste 170 de fotografii și ilustrații ce surprind viața cotidiană a localității între 1939-1944, de la farmecul orașului interbelic la distrugerile aduse de bombardamentele aliate. Majoritatea imaginilor provin din colecția AEDU, fiind publicate în premieră, dar și din arhive americane, rusești sau românești, ori din colecții private. 

Albumul „Ploiești în Al Doilea Război Mondial” constituie, fără îndoială, un echilibru armonios de istorie socială, urbană și militară: pătrundem pe străzi de mult timp dispărute, asistăm la manevre militare impresionante și întâlnim tipologii umane ale altei epoci. Însă marele său merit este recuperarea memoriei vizuale a unui oraș care a cunoscut teribila experiență a războiului. 

Flavius Nicolae Roaită, muzeograf

Muzeul Național de Istorie a României

Lansarea albumului va avea loc sâmbătă, 20 octombrie 2018, de la ora 16:00, la Sala Marea Unire din Palatul Culturii din Ploiești. Evenimentul este organizat de AEDU și Centrul Județean de Cultură Prahova și va beneficia de prezența membrilor asociației de reconstituire istorico-militară „Deutsches Freikorps”. Aceștia vor purta echipamentul militar specific epocii și vor reprezenta, la nivel de imagine, o parte din lumea surprinsă în paginile albumului.

Partenerii lansării sunt Sorin Petculescu – Fotografie comercială și Liviu Vasile Photography. 

Pentru mai multe informații despre lansarea albumului sau alte proiecte AEDU, vă rugăm să ne contactați la e-mail contact@dezvoltareurbana.org.