Lansare „Fluturi sărutându se  Cugetări și poezii”, de Carmen Sylva jpeg

Lansare „Fluturi sărutându-se. Cugetări și poezii”, de Carmen Sylva

📁 Carte
🗓️ 30 august 2013

Vă propunem o întâlnire specială, în care să descoperiți poeziile delicate și gândurile profunde ale "Reginei poete", Carmen Sylva. "Fluturi sărutându-se" este o colecție de poezii și cugetări îngrijită de Gabriel Badea-Păun, cu o prefață de ASR Principele Radu al României.

Evenimentul va avea loc pe 3 septembrie, începând cu ora 18.00, la Ceainăria Cărturești. Va fi prezent ASR Principelui Radu, alături de care vor lua cuvântul Gabriel Badea-Păun, Georgeta Filitti, Irina Margareta Nistor, Adrian-Silvan Ionescu.

Carmen Sylva este pseudonimul adoptat de Regina Elisabeta, întâia regină a României, soția Regelui Carol I, în calitate de patroană a artelor. Poetă și prozatoare, Majestatea Sa Regina Elisabeta a României a fost profund influenţată în scrierile sale de propria biografie.

„Chiar dacă coroana regală a dat, fără îndoială, strălucire scrierilor Carmen Sylvei, astfel şi regina la rândul ei a dat aripi de fantezie numelui României, cu care a zburat mai departe în jurul globului decât ar fi putut fără ele”.

(Mite Kremnitz, 1903).