Lansare de carte: «Un Mileniu și jumătate de minerit aurifer la Roșia Montană»  jpeg

Lansare de carte: «Un Mileniu și jumătate de minerit aurifer la Roșia Montană»

📁 Carte
Autor: Bianca Tănase
🗓️ 1 noiembrie 2017

Roșia Montană a intrat în atenția publicului odată cu proiectul de exploatare auriferă al companiei Roșia Montană Gold Corporation S.A. (RMGC). Metodele folosite de aceștia au fost stârnit indignare în rândul opiniei publice din cauza efectelor ireversibile asupra mediului. Datorită protestelor susținute în mai multe orașe din țară și din străinătate, proiectul de exploatare cu cianuri a fost oprit.

Aurul din zona Roșia Montană este exploatat de mai bine de 1 500 de ani. Dr. Volker Wollman a studiat metodele de extracție folosite de-a lungul timpului. Cercetările sale se regăsesc în cartea „Un Mileniu și jumătate de minerit aurifer la Roșia Montană ”. Volumul se adresează nu numai specialiștilor cu preocupări în conservarea patrimoniului industrial dar și publicului larg interesat în Fenomenul Roșia Montană. Pe lângă informațiile despre minerit, cartea conține o gamă variată de imagini.

Institutul Național al Patrimoniului și Asociația DAR DEVELOPMENT, în cadrul căreia funcționează Editura DAR DEVELOPMENT Publishing vă invită vineri 03 noiembrie 2017, începând cu ora 13.30, la evenimentul de lansare a cărții „Un Mileniu si jumatate de minerit aurifer la Rosia Montana ”. Lansarea acestui volum va fi găzduită de către CNAFER - Muzeul Căilor Ferate Române din Calea Grivitei nr 193 B.

Pe lângă autor, la eveniment vor lua cuvântul dr.Stefan Bâlici (Manager Institutul Național al Patrimoniului) ,dr. Irina Iamandescu  (Director Direcția Patrimoniu Imobil), dr Matei Drîmbărean  (Director Directia de Cultură si Patrimoniu Cultural a jud Alba), dr. Constantin Inel (Director adj Muzeul National al Unirii Alba Iulia), dr. Ana Dumitran (Director Museikon Alba Iulia), dl.Marcel Oțoiu (Director General al Centrului Național de Instruire Feroviară) și editorul Cristian Brutaru. Lucrarea a fost editată cu sprijinul Consiliului Județean Alba prin Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Prezentarea cărţii va fi urmată de o sesiune de dezbateri și autografe.

Afis Lansare carte dr  Volker Wollmann jpg jpeg