Lansare carte regală: Margareta a României jpeg

Lansare carte regală: Margareta a României

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 12 octombrie 2017

Editura Curtea Veche vă invită joi, 19 octombrie 2017, începând cu ora 18:00, la evenimentul de lansare a volumului „Margareta a României. O Principesă în serviciul ţării regăsite”, de Adrian Cioroianu (coordonator al colecției „Regii și reginele noastre”), cu ilustrații de Yanna Zosmer. Noul volum regal pentru copii și tineri va fi lansat în prezența Alteţei Sale Regale Principesa Moştenitoare Margareta.

Lansarea va avea loc la Ceainăria Cărturești Verona (Str. Arthur Verona nr. 13-15) și va fi urmată de o sesiune de autografe. 

Citind „Margareta a României. O Principesă în serviciul ţării regăsite”, copiii și tinerii vor descoperi că nu toate familiile regale sunt la fel şi că destinul Alteței Sale Regale Principesa Margareta nu seamănă cu viaţa de basm a altor prinţi şi prinţese, deşi părinţii săi erau capete încoronate. În anul naşterii sale, Regele Mihai şi Regina Ana trăiau în exil, fiind nevoiţi să rămână departe de ţara lor. 

Cititorii vor avea plăcuta surpriză de a descoperi o mică principesă căreia îi plăcea să hoinărească cu bicicleta sa roşie, să se joace cu surorile sale mai mici, Elena, Irina, Sofia şi Maria şi care credea că toate reginele dau de mâncare găinilor şi merg la piață să vândă produse din grădină. Principesa a crescut păstrându-şi firea pozitivă, principiile de viaţă şi încrederea neștirbită în valorile morale. Povestea destinului său este o adevărată lecţie de viaţă: şi-a iubit părinţii şi bunicii, a învăţat mai multe limbi şi a călătorit în întreaga lume, înainte de a-şi regăsi propria ţară, România, tărâmul fermecat despre care i se povestise întreaga viaţă.