La TV în perioada 15 septembrie 15 octombrie jpeg

La TV în perioada 15 septembrie-15 octombrie

📁 Recomandări de film
Autor: Redacția
🗓️ 15 septembrie 2015

Maeştrii spionajului, 5 octombrie-9 noiembrie, Viasat History

Aferim!, 27, 30 septembrie, HBO

Noi documentare despre cazul O.J. Simpson, 4 şi 11 octombrie, Crime+Investigation

Maeştrii spionajului

Secole întregi, lumea a fost captivă într-o plasă de intrigi, patimi și trădare. A fost o perioadă periculoasă, marcată de conspirații, asasinate și spioni. 

Există bătălii care se poartă continuu – nu doar cu gloanțe și bombe. Aceste bătălii se poartă din umbră, într-o lume gri, în clădiri obscure și în camere ascunse, iar prețul lor nu este acapararea de teritorii, ci obținerea de informații. Astfel de scene s-au jucat secole întregi de către personaje controversate care manipulau puterea din spatele tronului. Acești maeștri ai spionajului, cu sânge rece și care erau gata de orice pentru a-și servi superiorii – oameni politici sau membrii ai regalității –, au pregătit calea către lumea spionajului, așa cum este astăzi. Documentarul „Maeştrii spionajului” vă poartă într-o călătorie de-a lungul secolelor, în lumile întunecate ale Angliei din timpul dinastiei Tudorilor și Elizabetane, în Franța lui Richelieu sau Napoleon și în perioada sângeroasă a Războiului Civil din America. 

5 octombrie:acest episod spune povestea a două spioane:Zofia Potocka, pe care liderul militar rus Potemkin a pus-o în fruntea rețelelor de spioni din Polonia, și Mata Hari, înregistrată ca spion german.

12 octombrie Thomas Cromwell a înființat o rețea de spionaj care l-a asistat pe Henry al VIII-lea în timpul problemelor cu Roma, divorțuri, tentative de asasinat și înființarea unei noi religii.

Viasat History,  Lunea, 5 octombrie-9 noiembrie, ora 22:00

Maeştrii spionajului
Maeştrii spionajului

Maeştrii spionajului

Aferim!

Europa de Est, 1835. Doi călăreți traversează un tărâm pustiu din mijlocul Țării Românești. Ei sunt jandarmul Constandin și fiul lui – și au plecat să caute un sclav țigan care a fugit de pe moșia unui boier și care este suspectat că a avut o legătură amoroasă cu soția boierului. În timp ce Constandin însoţeşte călătoria cu aforisme amuzante, fiul are o privire mai contemplativă asupra lumii. În călătoria lor întâlnesc oameni de diferite naționalități şi credinţe – turci și ruși, ortodocși și evrei, români și unguri –, prilej cu care ies la suprafaţă nenumărate prejudecăţi, trecute de la o generația la alta. 

HBO,  Duminică, 27, 30 septembrie, ora 20:00

aferim 112332l jpg jpeg

Noi documentare despre O.J. Simpson

Pe 3 octombrie 1995, procesul secolului ajunsese la final prin achitarea lui O.J. Simpson în cazul uciderii lui Nicole Brown Simpson și Ron Goldman. Douăzeci de ani mai târziu, înregistrări inedite și interviuri, multe din acestea făcute publice în premieră, sunt prezentate în cadrul a două noi documentare marca Crime+Investigation. „Cazul O.J. Simpson:Povestea nespusă” prezintă amănunte noi legate de verdictul procesului, iar „O.J. vorbește:Casetele secrete” oferă acces exclusiv la înregistrări din timpul depozițiilor din cazul civil – înregistrări ascunse și uitate într-un depozit de aproape 20 de ani. 

Crime+Investigation

„Cazul O.J. Simpson:Povestea nespusă”:duminică, 4 octombrie, ora 22:55

„O.J. vorbește:Casetele secrete”:duminică, 11 octombrie, ora 22:55