La TV în perioada 15 noiembrie 15 decembrie jpeg

La TV în perioada 15 noiembrie-15 decembrie

📁 Recomandări de film
Autor: Redacția
🗓️ 21 noiembrie 2016

Muşchetarii, 20 noiembrie-1 ianuarie, Viasat History

Mărirea şi decăderea lui El Chapo, 3 decembrie, HISTORY

D.B. Cooper:Caz închis?, 10 decembrie, HISTORY

Ziua în care..., 5 decembrie-4 ianuarie, Viasat History

Războinicii, din 5 decembrie, HISTORY

Muşchetarii

Numele Athos, Aramis, Portos și D’Artagnan au devenit sinonime cu aventurile neînfricate din anii 1700, încă de când Alexandre Dumas le-a așezat în scris pentru prima oară. 

Acest serial spectaculos și plin de acțiune oferă o perspectivă nouă, dinamică și oarecum ireverențioasă asupra faptelor spadasinilor cutezători. Poveștile despre eroism, fraternitate, loialitate și pasiune se desfășoară pe străzile pitorești, câmpurile, încăperile și Curțile din Franța secolului al XVII-lea. D’Artagnan și mușchetarii trebuie să-și folosească abilitățile de mânuire a spadei și a pistolului pentru a proteja monarhia, pentru a-l învinge pe Cardinalul Richelieu lipsit de scrupule și pentru a evita intrigile complicate țesute de misterioasa Milady de Winter. Capetele riscă să se rostogolească dacă aceștia eșuează.

Viasat History,  Duminica, 20 noiembrie-1 ianuarie, ora 22:00

Ziua în care...

Uneori, istoria depinde de o decizie importantă luată de cineva din conducere – „persoana care își asumă responsabilitatea”, pentru a folosi expresia popularizată de către președintele Harry Truman. Această serie interesantă examinează în detaliu câteva cazuri în care, amenințat de războiul iminent sau de conflictul în curs de desfășurare, un lider național a optat pentru o serie de acțiuni ale căror consecințe se vor resimți pe toate continentele. Churchill, Hitler, Roosevelt și De Gaulle, fiecare s-a aflat în poziția de a alege pasul următor și fiecare dintre ei a știut că mizele sunt astronomice și că o decizie greșită va avea un preț imens. Cu ajutorul materialelor din arhivă și al reconstituirilor istorice, aceste puncte cheie sunt aduse la viață într-un mod extrem de realist.

Viasat History,  Lunea, 5 decembrie-9 ianuarie, ora 22:50

Evadări celebre

db cooper case closed jpg jpeg

Două dintre cele mai faimoase evadări din istorie sunt investigate cu ajutorul unor documentare în premieră:„Mărirea şi decăderea lui El Chapo” şi „D.B. Cooper:Caz închis?”. În primul dintre acestea aruncăm o privire asupra ucigaşului, traficantului de droguri şi eroului popular Joaquin „El Chapo” Guzman. Povestea vieţii lui este binecunoscută, dar acest documentar de două ore ne prezintă informaţii fără precedent despre omul din spatele mitului şi despre influenţa cartelului său asupra Statelor Unite. Cealaltă istorie îl are în centrul ei pe D.B. Cooper. Pe 24 noiembrie 1971, un bărbat la costum şi cravată a deturnat un avion al companiei Northwest Orient Airlines cu destinaţia Seattle, Washington. Bărbatul a anunţat echipajul că are o bombă în valiză şi a cerut 200.000 $ bani gheaţă şi patru paraşute. La scurtă vreme după ce a primit răscumpărarea, a sărit din Boeingul 727 în noapte, undeva între Seattle şi Reno, Nevada, şi nu a mai fost văzut niciodată. În cei 45 de ani de la acest jaf celebru, FBI a investigat peste o mie de potenţiali suspecţi, dar întrebarea rămâne:cine a fost D.B. Cooper? A murit? A supravieţuit? Mai trăieşte oare şi azi?

HISTORY,  Mărirea şi decăderea lui El Chapo,  Sâmbătă, 3 decembrie, ora 21:00

D.B. Cooper:Caz închis?,  Sâmbătă, 10 decembrie, la ora 21:00

Războinicii

Serialul „Războinicii” examinează psihologia războinicilor, ritualurile de iniţiere şi alte ritualuri ale acestora, pentru a dezvălui ce îi face să se ridice deasupra oamenilor obişnuiţi, ce îi determină să lupte şi, în unele cazuri, să moară. De la războinicii Maori la cavalerii medievali, de la William Wallace la Ginghis Han, de la arme la ritualurile dinaintea bătăliei, Terry Schappert, prezentatorul serialului, sondează formarea celor mai cunoscuţi luptători din istorie.

HISTORY,  Lunea, din 5 decembrie, ora 22:00