La TV în perioada 15 martie 15 aprilie jpeg

La TV în perioada 15 martie-15 aprilie

📁 Recomandări de film
Autor: Florentina Ţone
🗓️ 16 martie 2016

37 de zile:drumul către Primul Război Mondial, din 10 aprilie, Viasat History

Ebola, 17 martie, HBO

Zulu, 22 martie, Cinemax

Adevărul despre Alcatraz, 26 martie, HISTORY

37 de zile:drumul către Primul Război Mondial

Această mini-serie dramatică, plină de intrigi, a cărei acțiune se desfășoară pe coridoarele guvernelor puterilor din Londra și Berlin, urmărește evoluția crizei prin ochii liderilor politici și a funcționarilor civili care se zbat să împiedice primul război global din lume. 

Va reuși Ministrul Afacerilor Externe, Sir Edward Grey, să mențină pacea, în ciuda dezinformării și a intrigilor Șefului de Stat Major al Germaniei, Helmuth von Moltke? Va permite Kaiser-ul Whilhelm al II-lea declanșarea unui dezastru continental din cauza unui mic conflict balcanic? Winston Churchill ar trebui să-și asculte colegii pacifiști din minister sau să-și urmeze instinctul și să protejeze Franța împotriva invaziei? 

drumul catre primul razboi mondial 1 jpg jpeg

Cu performanțe actoricești uluitoare și o perspectivă nouă asupra unei povești emblematice, această dramă realistă, absolut fascinantă, dezvăluie misterul originilor acestui război, combătând ipotezele comune privind caracterul său inevitabil și demonstrând că Primul Război Mondial s-a declanșat în urma unor eforturi considerabile și a unui ghinion incredibil, având consecințe dezastruoase și tragice.

Serialul marchează începutul unei noi categorii de programe la Viasat History – Viasat Epic – care va cuprinde seriale și mini-serii dramatice, care spun povestea unor importante evenimente care au marcat istoria mondială. 

Viasat History,  Duminica, din 10 aprilie, ora 22:00

Ebola

Un documentar care analizează izbucnirea fără precedent a virusului Ebola în Africa de Vest. De vreme ce realizatorii au acces direct la organizația Doctori fără Frontiere și camere speciale, care pot fi aduse în unitățile izolate de tratament, producția îi urmărește pe acești doctori curajoși și pe pacienți, dar analizează și situația din satele lovite de Ebola.

HBO,  Joi, 17 martie, ora 20:00

Zulu

002 zulu 004   960 jpg jpeg

În 1879, britanicii au pornit lupta împotriva războinicilor zulu din Africa de Sud, așteptându-se ca armatele lor utilate și bine pregătite să nu aibă prea multă bătaie de cap în această zonă. Astfel, o armată de aproximativ 1.350 de soldați a fost trimisă împotriva a 4.000 de luptători zulu. Dar britanicii au fost complet anihilați, iar la finalul bătăliei războinicii zulu s-au mutat înapoi. Pe parcursul zilei și în noaptea de miercuri, 22 ianuarie 1879, dar și în dimineața următoare au lansat atac după atac împotriva micii garnizoane, dar nu au putut să doboare apărarea, așa că s-au retras. Aceasta este povestea impresionantă a unor eroi adevărați.

Cinemax,  Marţi, 22 martie, la ora 07:00

Adevărul despre Alcatraz

alcatraz 1 jpg jpeg

În 1962, John Anglin, Clarence Anglin şi Frank Morris au evadat cu îndrăzneală din cea mai dură închisoare pe care America a conceput-o vreodată – Alcatraz. Trupurile lor nu au fost găsite şi au fost declaraţi morţi. Acum, după mai mult de 50 de ani, familia fraţilor Anglin cooperează cu un poliţist pensionat, realmente pasionat de caz, pentru a elucida misterele care înconjoară evadarea. 

HISTORY,  Sâmbătă, 26 martie, ora 21:00