La TV în perioada 15 mai   15 iunie 2018 jpeg

La TV în perioada 15 mai - 15 iunie 2018

📁 Recomandări de film
Autor: Redacția
🗓️ 29 mai 2018

Pompeii: ultimele ore înaintea dezastrului, din 21 mai, Viasat History King: regele în sălbăticie, 27 mai, HBO3 Misterele Parisului, din 3 iunie, Viasat History Adevăratul Dr. Jivago, 9 iunie, Viasat History

Pompei (1) jpg jpeg

Pompeii . Ultimele ore inaintea dezastrului 

În această serie, istoricul Bettany Hughes, arheologul Raksha Dave şi jurnalistul John Sergeant află cum trebuie să fi fost viaţa în ultimele 48 de ore ale oraşului condamnat Pompeii, derulând o „numărătoare inversă” până la momentul erupţiei.  Explorând ruinele oraşului, dar şi zonele din împrejurimi, echipa urmăreşte noile săpături arheologice derulate aici, intră în cele mai bine conservate situri romane, urmăreşte analiza rămăşiţelor umane descoperite şi vizitează chiar şi vulcanul.  

Secole la rând, o treime din oraşul roman Pompeii a rămas neatinsă. Asta înseamnă că sute de prăvălii, case, străzi şi cadavre au rămas nevăzute, ascunse sub cenuşă timp de 2000 de ani, aşa cum au fost surprinse de erupţie. Anul acesta, în premieră absolută, pe mai multe porţiuni din această zonă încă neatinsă vor începe noi săpături arheologice, iar programul are acces extins la toate aceste demersuri de referinţă.

Viasat History
Lunea, din 21 mai, ora 22:00

Adevăratul Dr. Jivago

Dr. Jivago este una dintre cele mai cunoscute poveşti de dragoste din secolul XX. Este o istorie plină de pasiune şi teamă, derulată pe fundalul unei perioade revoluţionare, violente, cu întorsături de situaţie, intrigi şi acte de curaj. În acest documentar, Stephen Smith urmăreşte începuturile revoluţionare ale celebrului best-seller, investigând cum a rămas scriitorul Boris Pasternak credincios Rusiei pe care o iubea, dar şi sincer faţă de regimul sovietic pe care îl dispreţuia, şi cum romanul lui a fost folosit de CIA ca un adevărat instrument în perioada de vârf a Războiului Rece. Foarte mulţi oameni au fost ucişi în regimul Stalin, iar Boris Pasternak ştia că această carte îi putea aduce şi lui moartea. Urmărim, aşadar, cum a fost scrisă una dintre cele mai curajoase cărţi publicate vreodată şi vedem ce s-a petrecut înainte ca filmul să primească Oscarul, iar romancierul, Premiul Nobel. Aflăm deci povestea adevăratului Dr. Jivago: Boris Pasternak.

Viasat History
Sâmbătă, 9 iunie, ora 22:00

Misterele Parisului

Sute de experţi şi-au petrecut viaţa încercând să descifreze istoria Parisului. O multitudine de poveşti şi zvonuri au rămas încă nedovedite, căci Parisul îşi păstrează de mai multe secole misterele. Unele stârnesc fascinaţie, altele incită imaginaţia. Date exacte, elemente similare şi martori de încredere demonstrează că aceste evenimente s-au întâmplat cu adevărat. În cele şase episoade ale programului, investigaţii ştiinţifice şi istorice vor dezvălui cele mai întunecate secrete ale Oraşului Luminilor. Exploraţi Parisul aşa cum nu l-aţi mai văzut niciodată.

Viasat History
Duminica, din 3 iunie, ora 14:15

King: regele în sălbăticie

Bazându-se pe poveștile oamenilor din jurul lui, filmul îl urmărește pe dr. Martin Luther King, Jr. în timpul ultimilor ani din viață, de la adoptarea actului pentru dreptul la vot din 1965 la asasinarea lui din 1968. Documentarul oferă o prezentare a personalității lui King și îl arată ca fiind un bărbat cu un angajament ferm împotriva violenței în fața unei țări care devenea din ce în ce mai instabilă. În timp ce America se afla într-una din cele mai divizate perioade din ultimii 50 de ani, cuvintele lui King subliniază faptul că nonviolența este în continuare vitală.

HBO3
Duminică, 27 mai, ora 16:10