La TV în perioada 15 iunie 15 iulie 2017 jpeg

La TV în perioada 15 iunie-15 iulie 2017

📁 Recomandări de film
Autor: Redacția
🗓️ 19 iunie 2017

Totul despre om, 17 iunie, BBC Earth În zorii cosmosului: adevăratul moment al creaţiei, 26 iunie, BBC Earth Dosarele JFK: pe urmele lui Oswald, din 20 iunie, HISTORY Planeta Petrila, 22 iunie, HBO

Despre natura umană Sezon de documentare la BBC Earth

Timp de 18 luni, mai multe documentare adunate sub pălăria amplă, generoasă, a denumirii „Despre natura umană” vor explora complexitatea, minunile, măreţia umanităţii. Ce înseamnă să fii om? Cum să trăim mai bine? Ce ne rezervă viitorul? Întrebări clasice, perspective cu totul inedite. Purtător de cuvânt în această călătorie e Sophia, unul dintre cei mai sofisticaţi roboţi umanoizi din lume. 

Dar nici ceva aşa de avansat din punct de vedere tehnologic precum Sophia nu poate egala complexitatea naturii umane – „Eu nu pot decât să visez cum e să fii cu adevărat un om”, spune Sophia în trailerul de prezentare a seriei de documentare.

 Deschidere Despre Natura Umana teaser Sophia jpg jpeg

„Totul despre om” pune comportamentul uman sub microscop, în vreme ce „Ştiinţa râsului” încearcă să afle ce este râsul şi de ce ne place atât de mult. Documentarul „Civilizaţii” se va concentra asupra rolului extraordinar al artei și artiștilor în dezvoltarea culturii umane, „În zorii cosmosului” spune povestea primelor stele, iar „Tribal Bootcamp” e aventura celor mai în formă, puternici și duri oameni din lume. Două dintre documentarele sezonului debutează luna acesta.

Totul despre om 

O casă țărănească luxoasă este dotată cu camere de supraveghere – și un grup de subiecți care nu ştiu că sunt filmaţi sunt invitați să participe la diverse activități de grup. Din interiorul unei camere secrete, prezentatorul Michael Mosley și experți invitaţi analizează fiecare mișcare a participanților, în timp ce sunt introduși în casă şi o serie de figuranți pentru a direcţiona acțiunea. Sunt folosite cele mai recente studii științifice pentru a explora factorii evolutivi și instinctele animale care influențează comportamentul uman.

Sâmbătă, 17 iunie, ora 19:55

BBC Earth

În zorii cosmosului: adevăratul moment al creaţiei

Teoria „Big Bang-ului” se bucură de întregul credit pentru crearea universului nostru, însă, în realitate, universul pe care l-a generat acest fenomen era întunecat și neinteresant. Nu existau stele, nici galaxii, ci numai o ceață neagră, alcătuită din gaze: evul mediu timpuriu al cosmosului. Însă, după o sută de milioane de ani în care nu a existat nimic, a venit un moment de transformare – zorii cosmosului. Este momentul în care s-au născut primele stele, momentul în care Universul s-a luminat și a apărut prima structură și primele ingrediente ale vieții.

Luni, 26 iunie, ora 23:00

BBC Earth

Dosarele JFK Pe urmele lui Oswald (2) jpg jpeg

Dosarele JFK: pe urmele lui Oswald

Anul acesta, CIA desecretizează peste un milion de documente legate de asasinarea lui JFK. Pentru prima dată, aceste documente sunt puse cap la cap cu informaţiile existente, dezvăluind o poveste complexă despre personalitatea şi motivaţiile lui Lee Harvey Oswald şi planul său surprinzător post-asasinat. În acest serial în şase episoade, Bob Baer şi o echipă de investigaţie de elită (aceeaşi care a realizat documentarul „Pe urmele lui Hitler”) vor călători prin toată lumea pentru a afla întreaga istorie. Dosarele guvernamentale desecretizate aduc la lumină relaţia complexă dintre SUA şi Rusia, dar şi câteva dintre secretele Cubei. 

HISTORY

Marţea, din 20 iunie, ora 22:00

004 planeta petrila 005   960 jpg jpeg

Planeta Petrila

În timp ce minerii orașului Petrila intră în mină pentru ultima oară, artistul și fostul miner Ion Barbu se concentrează pe misiunea lui: să ocrotească mina de cărbuni din Petrila ca patrimoniu cultural. Dar, în concordanță cu acordurile UE legate de închiderea minei, autoritățile vor să o demoleze complet. Acest lucru ar încheia abrupt o istorie de care comunitatea minieră încă se simte legată, dar una care nu pare să-i intereseze pe politicieni. Artistul refuză să dea înapoi și face tot ce poate ca să păstreze vie amintirea minei. El acoperă clădirile minei cu picturi murale și organizează reprezentații, proteste stradale și un festival de teatru underground.

HBO

Joi, 22 iunie, ora 20:00