La TV în perioada 15 iunie 15 iulie jpeg

La TV în perioada 15 iunie-15 iulie

📁 Recomandări de film
Autor: Florentina Ţone
🗓️ 15 iunie 2016

O fată în râu:preţul iertării, 16 iunie, HBO

Istoria bucătăriei italiene:Delizia!, 16 iunie-14 iulie, Viasat History

Piraţii şi comoara templierilor, din 19 iunie, HISTORY

Roma:un imperiu nelimitat, 20 iunie-4 iulie, Viasat History

O fată în râu:preţul iertării

În Pakistan, peste 1.000 de femei despre care se spune că au compromis „onoarea” familiei sunt ucise în fiecare an. Deseori, familiile sunt obligate să îi ierte și să-i grațieze pe agresori, ceea ce le permite acestora să se întoarcă în comunitate. 

Povestit din perspectiva unei povești de dragoste, acest documentar câștigător al premiului Oscar examinează tensiunile dintre modernism si tradiție în Pakistan. Regizată de Sharmeen Obaud-Chinoy, pelicula o are în centru pe Saba, o tânără din Pakistan care a supraviețuit momentului în care propria familie a încercat să o omoare. Filmul explorează problemele complexe cu care se confruntă în prezent femeile din Pakistan, precum și interpretările variate ale drepturilor femeilor – o cronică a călătoriei dramatice pe care o face o tânără curajoasă care se luptă pentru viața ei, demnitate și justiție.

HBO,  Joi, 16 iunie, ora 20:00

a girl in the river the price of forgiveness jpg jpeg

Roma:un imperiu nelimitat

Se spune despre vastul Imperiu Roman, care a atins apogeul în timpul erei clasice, că ar fi cuprins aproximativ o cincime din populația planetei. Pe lângă moștenirea Greciei Antice, moștenirea lăsată în urmă de Imperiul Roman a jucat un rol crucial în dezvoltarea lumii moderne și a instituțiilor sale. Această serie o urmărește pe Mary Beard, profesor și istoric, care călătorește din Spania în Iran, din Egipt în Scoția și din Tunisia în Grecia pentru a cartografia evoluția și declinul Romei – o narațiune istorică epică ce se întinde pe durata mai multor secole. Pe parcursul acesteia sunt demolate numeroase mituri și se ridică o întrebare neaștepată:a decăzut Roma cu adevărat?

Viasat History,  Lunea, 20 iunie-4 iulie, ora 22:00

roma 2 jpg jpeg

Istoria bucătăriei italiene:Delizia!

Documentarul explorează istoria fascinantă a bucătăriei italiene, alături de istoricul John Dickie, care parcurge Italia în lung și-n lat, dezvăluind povești epice despre suferința, ambiția și amăgirea care pot însoți o simplă farfurie de macaroane. Dar care sunt originile pastelor? De ce a fost văzută pizza ca o amenințare letală când a fost inventată? Și de ce își dorea Benito Mussolini ca națiunea să mânănce orez? John se va întoarce la începuturile Imperiului Roman dezvăluind adevărul din spatele originilor bucătăriei italiene și a expansiunii sale care a cucerit lumea. 

Viasat History,  Joia, 16 iunie-14 iulie, ora 21:00

delizia jpg jpeg

Piraţii şi comoara templierilor

Arheologul subacvatic Barry Clifford, alături de o echipă de elită de exploratori şi experţi, încearcă să elucideze un mister vechi de sute de ani. Echipa are acces în exclusivitate la o descoperire fără precedent:cinci corăbii de piraţi, iar cercetătorii vor excava atât pe uscat, cât şi pe mare, în căutarea unei comori pierdute. Vor explora peşteri ascunse, cimitire, vechi structuri de piatră, vor urca munţi şi vor traversa jungla deasă, descoperind noi indicii ale unei enigme fascinante:e posibil să existe o legătură a Cavalerilor Templieri cu piraţii care făceau prăpăd la Boston şi New York şi, poate, chiar cu regele Solomon, creând astfel o punte între Ierusalim, Europa, Africa şi coasta de est a Statelor Unite.

HISTORY,  Duminica, din 19 iunie, ora 20:00

piratii si comoara templierilor 1 jpg jpeg