La TV în perioada 15 august 15 septembrie 2018 jpeg

La TV în perioada 15 august-15 septembrie 2018

📁 Recomandări de film
Autor: Redacția
🗓️ 16 august 2018

Topurile Antichităţii, 15, 22, 29 august, HISTORY
Éthiopiques, revolta sufletului, 23 august, HBO
Cinematografia prin ochii fotografilor Magnum, 28 august, HBO2


Cinematografia prin ochii fotografilor Magnum

Filmul spune povestea întâlnirii intime și fără precedent dintre fotojurnaliștii de la agenția Magnum și lumea cinematografiei, între două lumi aparent opuse: realitatea şi ficţiunea. Drumurile lor s-au intersectat timp de 70 de ani: o familie de fotografi, inclusiv cele mai mari nume din fotografie, și o familie de actori și cineaști care au ajutat la scrierea istoriei cinematografiei, de la John Huston la Marilyn Monroe, Orson Welles, Kate Winslet sau Sean Penn.

HBO2
Marţi, 28 august, ora 10:50

Éthiopiques, revolta sufletului

Francis Falceto, un suporter înfocat al muzicii, primeşte într-o zi copia unei casete fără etichetă la o petrecere din orașul lui natal, Poitiers. Era jazz etiopian. Mirarea și bucuria ascultătorilor, care nu ascultaseră nimic asemănător vreodată, marchează începutul unei lungi călătorii – şi o piatră de temelie în istoria muzicii mondiale. Este povestea fenomenului reprezentat de acest stil unic de muzică, unul care a avut o mare influență asupra jazz-ului liber și a muzicii pop de la finalul secolului XX. Această generație pierdută de muzicieni, dintre care mulți trăiesc astăzi în sărăcie și exil, este prezentată în contextul revoltei sociale și politice din perioada de tranziție dintre finalul domniei împăratului Haile Selassie și ridicarea la putere a juntei comuniste Derg. O poveste despre curaj și îndrăzneală – un documentar impresionant despre dezvoltarea scenei muzicale etiopiene din anii 1960 și 1970. 

HBO
Joi, 23 august, ora 21:50

Topurile Antichităţii

Sub forma unor clasamente, documentarul inventariază conducători, monumente, arme şi inovaţii ale lumii antice, aşezându-le unele în faţa altora. Într-un top al liderilor unde va sta, de pildă, Iulius Caesar comparativ cu Alexandru cel Mare? Şi care monument antic a supravieţuit cel mai bine testului timpului? Care navă antică nu suportă comparaţie cu suratele ei? Serialul pune pentru prima dată problema în acest mod, evaluând atent argumente, documente de arhivă şi puncte de vedere ale istoricilor: lumea antică se trezeşte la viaţă, celebrându-şi oamenii şi realizările.  

HISTORY
Miercurea, 15, 22, 29 august, ora 22:00