La TV în perioada 15 august 15 septembrie 2017 jpeg

La TV în perioada 15 august-15 septembrie 2017

📁 Recomandări de film
Autor: Redacția
🗓️ 21 august 2017

Wolf Hall, din 20 august, Viasat History 

Regele care l-a păcălit pe Hitler, 22 august, HISTORY 

America: drumul celor curajoşi, din 26 august, HISTORY 

Regele care l-a păcălit pe Hitler 

Pe 23 august 1944, tânărul rege Mihai, în vârstă de doar 23 de ani, a transmis poporului român cruciala veste că l-a arestat pe prim-ministrul Ion Antonescu şi a întors ţara contra lui Hitler, alăturându-se Aliaţilor. Se crede că astfel a scurtat durata războiului cu peste 200 de zile.  

Aliaţii l-au acoperit pe Mihai cu onoruri, dar libertatea astfel câştigată nu a durat mult: regele a fost forţat să abdice şi să ia calea exilului, adevărul a fost uitat, Rusia şi comuniştii din România întrecându-se să-şi asume meritele pentru evenimentele din 1944. Acum, regele Mihai povesteşte ce s-a întâmplat cu adevărat în august 1944 – reuşind un pas decisiv pentru soarta celui de-al Doilea Război Mondial.

HISTORY

Marţi, 22 august, ora 21:00


 Regele care l a pacalit pe Hitler (1) jpg jpeg

America: drumul celor curajoşi 

Documentarul face cronica imigraţiei diverselor grupuri etnice în Statele Unite, aducând în prim-plan fapte şi evenimente istorice precum comerţul olandezilor cu blănuri, invenţia timbrului poştal de către imigranţii irlandezi, Goana după aur din California, marea migraţie afro-americană către nord şi vest şi construcţia Căii Ferate Transcontinentale, care a redus timpul în care America putea fi străbătută de la vest la est de la şase luni la o săptămână. Cu ajutorul interviurilor cu descendenţii câtorva dintre personajele prezentate şi al imaginilor care prezintă evoluţia geografică a populării Statelor Unite, „America, drumul celor curajoşi” spune povestea Americii şi a oamenilor care au adus-o la măreţia de astăzi.  

HISTORY

Sâmbăta, din 26 august, ora 21:00


Wolf Hall (3) jpg jpeg

Wolf Hall 

Inspirat de romanele bestseller ale lui Hilary Mantel şi avându-i în distribuţie pe Mark Rylance şi Damian Lewis, „Wolf Hall” prezintă un portret detaliat al lui Thomas Cromwell, strălucitul sfetnic al regelui Henric al VIII-lea, care urzeşte planuri politice din umbră, la Curtea Tudorilor.

Serialul urmăreşte manevrele complexe şi negocierile din culise purtate de Cromwell – un om foarte influent al vremii, pragmatic şi de succes, dar de origine umilă şi cu un trecut enigmatic. El îşi serveşte regele şi ţara navigând pe apele tulburi ale unor intrigi politice teribile, în contextul furtunoasei relaţii a suveranului cu Anne Boleyn şi al frământărilor religioase masive produse de Reformă.

Viasat History

Duminica, din 20 august, ora 21:00