La TV în perioada 15 aprilie 15 mai 2018 jpeg

La TV în perioada 15 aprilie-15 mai 2018

📁 Recomandări de film
Autor: Redacția
🗓️ 23 aprilie 2018

Arthur Miller: scriitor, 19 aprilie, HBO 

Războaie şi dinastii, din 1 mai, Viasat History 

Che Guevara: dincolo de mit, 3 mai, Viasat History 

Sfântul şi sultanul, 8 mai, Viasat History 

Che Guevara: dincolo de mit

Apelând la mărturii directe, documente neprezentate până acum şi imagini de arhivă prea puţin cunoscute, aceasta este povestea unui om prins în capcana propriei legende. De la hagiografii până la caricaturile lui, Che a fost principalul autor al propriei legende. Iubitor de filme, scriitor, fotograf, el şi-a regizat tot timpul viaţa, pentru a construi mitul care avea să trăiască mai mult decât el. Aducându-şi în prim-plan familia, munca sau luptele, Che Guevara a devenit una dintre cele mai importante figuri revoluţionare de pe glob. A ajuns chiar să-şi dezvăluie singur latura întunecată. Hainele militare, barba neîngrijită şi trabucul cubanez prins între buze i-au construit imaginea unui luptător de gherilă cu aspect nobil, chiar dacă nu tocmai impecabil. Acesta este, deci, un documentar despre Che Guevara, care şi-a adjudecat imaginea unui spirit veşnic rebel, gata să arunce toată lumea în foc. 

Viasat History 

Joi, 3 mai, ora 21:00 

arthur miller writer ka 1920 jpg jpeg

Arthur Miller: scriitor

Filmul regizat de Rebecca Miller este un portret al tatălui ei construit în jurul unor interviuri spontane filmate de-a lungul anilor în casa familiei. Această prezentare a marelui dramaturg american este destul de diferită de tot ceea ce a văzut publicul până în prezent. Este o descriere intimă a unei vieți unice marcate de amenințarea roșie și moartea lui Marilyn Monroe; o analiză a succesului și eșecului în văzul tuturor; un tribut al unui artist față de alt artist. Documentarul invită telespectatorii să vadă felul în care unul dintre cei mai duri comentatori din America și-a format ideologiile, modul în care viața lui i-a reflectat munca și, într-o anumită măsură, a format cultura Americii din secolul XX.

HBO 

Joi, 19 aprilie, ora 21:55 

Războaie şi dinastii

În primele secole tulburi în care se formau statele Europei, dinastii însetate de putere s-au luptat pentru a domina continentul. Pe câmpurile de bătălie s-au purtat lupte grele, cu arme şi vărsare de sânge, însă adevăratele războaie au fost luptele personale pentru putere – zidurile de piatră ale castelelor ascundeau o lume cu alianţe strategice, infidelităţi, comploturi, trădări şi crime. În acest joc al puterii şi cuceririlor, nimic nu era în afara regulilor, pentru că aceia care nu erau încoronaţi glorios aveau să se piardă în scurt timp în umbră. Aceste lupte formidabile au durat epoci la rând şi au zguduit Europa pentru mai multe generaţii. Ecourile lor se fac simţite şi astăzi în nenumărate producţii de succes, cum ar fi „Regii blestemaţi”, „Dinastia Tudorilor” şi, desigur, serialul TV de senzaţie „Urzeala tronurilor”.

Viasat History 

Marţea, din 1 mai, ora 22:00 

Sfântul şi sultanul

Un documentar cu reconstituiri dramatizate spune povestea momentului istoric în care un călugăr creştin, Francisc de Assisi, şi un lider musulman, sultanul Al-Kamil, s-au întâlnit pe un câmp de luptă şi au descoperit că lucrurile pe care le aveau în comun erau mai multe decât cele care îi dezbinau. Întâlnirea a avut loc în timpul cruciadelor şi a dus la încheierea unui armistiţiu care, în mod uluitor, a durat opt ani. Narator: Jeremy Irons.

Viasat History 

Marţi, 8 mai, ora 21:50