La TV în perioada 15 aprilie   15 mai 2017 jpeg

La TV în perioada 15 aprilie - 15 mai 2017

📁 Recomandări de film
Autor: Redacția
🗓️ 24 aprilie 2017

Napoleon: campania din Egipt, din 19 aprilie, Viasat History

Republica Dubrovnik, din 3 mai, Viasat History

Extratereştrii antici, din 5 mai, HISTORY

Mistere descifrate, din 5 mai, Discovery

Pelé: naşterea unei legende, 6 mai, Cinemax

Campania lui Napoleon în ţinutul faraonilor  

În 1798, o armată uriaşă a plecat din portul Toulon, din Franţa, într-o expediţie militară misterioasă. Cei aproximativ 40.000 de soldaţi şi 10.000 de mateloţi plecau la drum însoţiţi de 167 de cărturari, cei mai mulţi dintre ei tineri, care fuseseră convocaţi de genialul general Napoleon Bonaparte, pe atunci în vârstă de 29 de ani. Cu o săptămână înainte să ridice pânzele, călătorii au aflat în sfârşit care era destinaţia lor: Egipt, ţinutul faraonilor, care captivase imaginaţia cărturarilor Europei din Epoca Luminilor.  

Napoleon jpg jpeg

Directoratul îi ordonase lui Napoleon Bonaparte să ameninţe cuceririle Angliei în Indii punând la cale o ocupaţie de lungă durată a Egiptului. Dar ţara avea să le rezerve multe surprize celor porniţi în această misiune. Această docudramă prezintă în detaliu incredibilele aventuri unei expediţii fără precedent, căci între şocul cultural, divergenţa de interese dintre comunitatea militară şi cea ştiinţifică, luptele aprige cu mamelucii şi otomanii, răzmeriţele populare şi epidemiile de ciumă, a fost o expediţie cu adevărat memorabilă. Deşi s-a încheiat cu o înfrângere militară grea, va rămâne în istorie ca un triumf ştiinţific, marcând apariţia unei noi ştiinţe: egiptologia.

Viasat History

Miercurea, din 19 aprilie, ora 22:00

Pelé: naşterea unei legende 

Pelé. Un nume cunoscut în întreaga lume, o legendă sportivă care a schimbat fotbalul pentru totdeauna și un erou național care a dus mai departe speranțele țării sale. Însă înainte să devină o figură legendară, a fost un puști din mahalaua orașului Sao Paulo, din Brazilia, unde era atât de sărac că nu își permitea nici măcar o minge de fotbal. De la curățat podele pentru a-și sprijini familia la stilul său electrizant de jucat fotbal pe străzi şi până la a-și conduce echipa națională către câștigarea, pentru prima dată, a Cupei Mondiale, la vârsta de 17 ani, filmul prezintă cea mai importantă poveste sportivă a secolului XX. În film joacă Vincent D’Onofrio și vedeta braziliană Seu Jorge.

Cinemax

Sâmbătă, 6 mai, ora 17:30

Republica Dubrovnik 

Serialul ne poartă înapoi în timp, în istoria unuia dintre cele mai interesante fenomene din istoria Croaţiei şi a lumii: Republica Dubrovnik. Acest frumos oraş croat e cunoscut în toată lumea, dar oare cât de multe ştiu oamenii despre istoria sa bogată? Prezentat în multe filme şi programe TV, Dubrovnikul a fost dintotdeauna un fundal cinematografic unic. Această serie oferă acum o nouă perspectivă, în care oraşul devine tema de bază şi joacă rolul principal.

Viasat History

Miercurea, din 3 mai, ora 22:00

Mistere descifrate 

Odată cu creşterea masivă a numărului de sateliţi care orbitează în jurul Pământului, întinderi uriaşe de uscat şi de ocean, rămase neexplorate până acum, ies la iveală. Dar pe măsură ce astfel de imagini încep să apară în programe destinate publicului larg, ca Google Earth, apar şi anomalii uluitoare, pe care nimeni nu le-ar fi crezut vreodată posibile. Acest program cercetează câteva dintre ele: legenda unor giganţi străvechi, care înconjoară un monument misterios din Ţara Sfântă; un lac roz-aprins, care ar putea indica prezenţa unei noi specii; şi un bloc de gheaţă mare cât un oraş, care dispare brusc din Antarctica.

Discovery

Vinerea, din 5 mai, ora 22:00

Extratereştrii antici 

Sezonul 8

Documentarul explorează controversata teorie conform căreia extratereştrii vizitează Pământul de milioane de ani. Din vremea dinozaurilor până în Egiptul antic, de la desenele rupestre din vechime la apariţiile de azi, fiecare episod conferă profunzime istorică întrebărilor, speculaţiilor, mărturiilor şi teoriilor care înconjoară această controversă permanentă.

HISTORY

Vinerea, din 5 mai, ora 21:00