«La marginea apei», o poveste despre aventură, prietenie și iubire în umbra celui de al Doilea Război Mondial jpeg

«La marginea apei», o poveste despre aventură, prietenie și iubire în umbra celui de-al Doilea Război Mondial

📁 Carte
Autor: Redacția
🗓️ 5 iulie 2017

Editura Humanitas Fiction lansează miercuri, 5 iulie, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu romanul La marginea apei de Sara Gruen, „o poveste îndrăzneață despre aventură, prietenie și iubire în umbra celui de-al Doilea Război Mondial“, conform Harper's Bazaar.

La eveniment vor vorbi Ana Barton, scriitoare, Ana-Maria Caia, scriitoare şi jurnalist cultural şi Dana Pîrvan, critic literar. Actriţa Ada Condeescu va citi un fragment din roman. Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction, va fi moderatorul întâlnirii.

La marginea apei este cel mai nou roman al scriitoarei Sara Gruen, după bestsellerul internațional Apă pentru elefanți, ecranizat în 2011 cu Robert Pattinson și Reese Whiterspoon, în rolurile principale. La marginea apei a fost Numărul 1 pe listele de bestselleruri din New York Times și USA Today. De asemenea, romanul a fost nominalizat pe lista scurtă la Goodreads Choice Award Best Historical Fiction și Romantic Novelists Association Historical Novel Award. Ediția în limba română a apărut în colecția Raftul Denisei, în traducerea Irinei Bojin.

news La marginea jpg jpeg

La începutul anului 1945, Maddie și Ellis Hyde, un tânăr cuplu american din înalta societate a Philadelphiei, hotărăsc să traverseze Atlanticul, în ciuda războiului care devasta Europa, cu intenția de a dovedi existența monstrului din Loch Ness și de a spăla astfel onoarea familiei, pătată cu zece ani în urmă, când colonelul Hyde, tatăl lui Ellis, falsificase câteva fotografii înfățișând faimoasa creatură ce făcuseră înconjurul lumii. În timp ce Ellis și bunul său prieten Hank Boyd se lansează într-o căutare frenetică, Maddie începe să descopere adevărul crud care a stat de fapt în spatele propriei căsătorii. Pusă acum fața în fața și cu realitatea războiului, tânăra femeie devine tot mai conștientă de vulnerabilitatea umană, iar lupta pe care o duce ca să se redefinească o apropie de o lume plină de mistere și superstiții aparținând unui spațiu de legendă.

Accesul la eveniment este gratuit în baza unei rezervări prealabile prin eventbook