Jackie  Trauma din spatele dramei jpeg

Jackie. Trauma din spatele dramei

📁 Recomandări de film
🗓️ 25 ianuarie 2017

Un cuplu perfect:Jackie, cu al ei faimos costum de un roz inocent, şi JFK, bărbatul şarmant de la cârma Statelor Unite ale Americii. Totul s-a năruit cu un glonţ. Tragedia cuprinsese întreaga lume, dar nimeni nu s-a întrebat ce e cu adevărat în sufletul unei femei care încearcă să ţină cu mâna creierul înăuntrul craniului soţului ei.

Jaqueline Lee Kennedy Onassis sau Jackie a fost cândva cea mai puternică femeie din lume. Până în 1963. Când președintele și sufletul ei pereche a fost asasinat. John F. Kennedy a știut mereu că trebuie să se facă iubit. I-a plăcut. Dar atunci când ești prea plăcut de lume îți faci și dușmani. Iar aceştia, de multe ori, provin din rândurile celor care te aplaudă. Satisfacerea privirilor publicului american însetat după spectacol a fost sfârșitul pentru el:o limuzină decapotabilă.

kackei jpg jpeg

Regizorul chilian Pablo Larrain o transformă pe Natalie Portman și prezintă povestea Primei Doamne devenită Prima Văduvă a Statelor Unite ale Americii. Pelicula este structurată în jurul interviului acordat de Jackie revistei „Life”, la o săptămână după tragicul eveniment. „Oamenii au nevoie de istorie;au nevoie să ştie că un om chiar a trăit aici”. Suferinţa ei nu conta, ci poporul american. Pâine şi circ. Funeraliile lui JFK – unul dintre cele mai mediatizate spectacole de televiziune. Acesta este un film despre durerea estompată, despre moartea în showbiz, despre o femeie care mai întâi de toate a fost Prima Doamnă a Statelor Unite şi apoi soţie. Moștenirea JFK nu trebuia întinată în niciun fel. Moartea trebuia valorificată.

Filmul are un puternic impact emoţional. La început, Jackie îşi spală mâinile de sânge, tremurând inconştient, dar graţios. Apoi, le spune copiilor că tatăl lor nu va mai veni acasă. Apoi, sindromul de stres posttraumatic.

„Lights! Camera! Action!”. Cine este cu adevărat Jackie?