Istoria în imagini: România în Al Doilea Război Balcanic jpeg

Istoria în imagini: România în Al Doilea Război Balcanic

📁 Carte
Autor: Andreea Lupşor
🗓️ 21 februarie 2014

În 2013 s-au împlinit 100 de ani de la participarea României la cel de-Al Doilea Război Balcanic, primul episod important al istoriei naționale în secolul XX. Această aniversare a fost marcată, anul trecut, prin mai multe apariții editoriale. Una dintre cele mai importante a fost publicarea albumului Campania militară a României din 1913. O istorie în imagini, documente și mărturii de epocă, o inițiativă a Direcției Județene Constanța a Arhivelor Naționale.

Albumul, publicat în variantă bilingvă (română-engleză), adună în paginile sale circa 200 de fotografii și cărți poștale de epocă, surprinzând campania militară română din 1913. Volumul conține și șapte studii referitoare la forțele armatei române implicate în conflict (Marina Militară, Aviația și Armata), modalitatea în care presa străină a relatat evenimentele din Balcani, percepțiile americane asupra participării României și, în fine, un studiu inedit privind reflectarea războiului în cărțile poștale ale vremii.

Conceput pentru un public larg, nu doar pentru specialiști, albumul nu prezintă întreaga istorie a participării României la război, dar reconstituie, prin intermediul imaginilor de epocă, parcursul Armatei prin Balcani și viața cotidiană a soldaților români.

Campania militară a României din 1913. O istorie în imagini, documente și mărturii de epocăCoord.:Virgil ComanEditura Etnologică;număr pagini:298