„Istoria în desene”   atelier de creativitate on line, organizat de Muzeul Național al Bucovinei jpeg

„Istoria în desene” - atelier de creativitate on-line, organizat de Muzeul Național al Bucovinei

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 28 septembrie 2021

Muzeul Național al Bucovinei continuă oferta de programe on-line cu caracter educativ și reia provocarea lansată în 2020 pentru vizitatorii săi virtuali: „Istoria în desene”.

În perioada octombrie-noiembrie 2021, Muzeul Național al Bucovinei invită copii și tineri din țară sau străinătate, cu vârsta cuprinsă între 8 și 18 ani la atelierul de creativitate, care se va desfășura on-line, pe pagina de facebook a Muzeului de Istorie. Scopul proiectului de educație muzeală este promovarea patrimoniului muzeal din expoziția permanentă și din cele temporare, stimularea expresivității și a creativității prin desen.

Atelierul presupune crearea unor desene inspirate de obiectul preferat ales, fie din postările muzeului de istorie, fie din expozițiile permanentă sau temporare, pe care publicul le-a vizitat sau vizualizat. De asemenea, copiii sunt încurajați să redea prin desen, evenimentele istorice prezentate pe pagina de facebook a Muzeului de Istorie. Participând la acest atelier, copiii se vor familiariza cu obiectele din expoziții, își vor dezvolta abilitățile artistice, vor cunoaște și înțelege mai bine momentele din istoria noastră națională.

Istoria in desene jpg jpeg

Desenele care vor conține numele autorului, vârsta, școala și localitatea pot fi aduse la Muzeul de Istorie din Suceava, iar cei care nu pot ajunge la sediul muzeului pot fotografia lucrările cu rezoluție bună și le pot trimite pe pagina de facebook a Muzeului de Istorie sau prin e-mail la marketing@muzeulbucovinei.ro. Toate lucrările vor fi postate pe pagina de facebook, iar cele mai frumoase vor fi premiate. Selecția va fi realizată de o comisie formată din specialiștii biroului Educație, Marketing și Comunicare. Premiile în cărți se vor acorda, ținându-se cont de două categorii de vârstă 8-12 ani, respectiv 13-18 ani. În măsura în care, condițiile sanitare o vor permite, se va organiza și o expoziție cu lucrările participanților.