Insomnie Culturală la Muzeul Naţional de Istorie a României pe 25 august, zi în care muzeul este deschis până la miezul nopţii jpeg

Insomnie Culturală la Muzeul Naţional de Istorie a României pe 25 august, zi în care muzeul este deschis până la miezul nopţii

📁 Muzeele României
Autor: Redacția
🗓️ 22 august 2012

"Insomnie Culturală la Muzeul Naţional de Istorie a României!" este genericul sub care se va desfăşura, sâmbătă, 25 august, o acţiune menită a oferi publicului MNIR "ocazia de a vedea muzeul şi exponatele sale într-o cu totul altă lumină".

Potrivit unui comunicat al Secţiei de Relaţii Publice a MNIR, transmis luni Agerpres, muzeul îşi deschide porţile pentru vizitare între orele 16.00-.00, iubitorii artei putând vizita expoziţiile permanente:"Tezaur Istoric", Lapidarium (incluzând Copia Columnei lui Traian), dar şi cele cinci expoziţii temporare, care îşi au locul în holul central al muzeului.

Printre acestea se numără:"Copilăria de altădată, la ţară" (deschisă până în data de 2 septembrie), "Genio Helvetico. Ceasuri istorice şi cutii muzicale elveţiene din colecţii muzeale româneşti" (deschisă până în data de 31 august), "Ministerul Afacerilor Externe - 150 de ani de diplomaţie" (deschisă până în data de 15 septembrie), "Basarabia 1812-1947. Oameni, locuri, frontiere" (deschisă până în data de 26 august), "Exponatul lunii august - Tetraevanghelul Ieromonahului Spiridon" (ce poate fi vizitat până în data de 27 august).

Până în luna octombrie, MNIR va oferi astfel de prilejuri, în ultima sâmbătă a lunilor august, septembrie şi octombrie, muzeul beneficiind de acelaşi program special de vizitare.

Duminică, muzeul va avea un program normal de vizitare, între orele 10, 00-18, 00, în această zi, ca de altfel în fiecare zi de 26 a lunii, intrarea urmând a fi gratuită.

sursa:gandul.info