ICR: Participarea României la Congresul Mondial de Studii despre Orientul Apropiat jpeg

ICR: Participarea României la Congresul Mondial de Studii despre Orientul Apropiat

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 17 iulie 2018

Reprezentanța Institutului Cultural Român de la Madrid susține participarea istoricului Silvana Rachieru la cea de-a V-a ediție a Congresului Mondial de Studii despre Orientul Apropiat, care se va desfășura la Sevilia în perioada 17 - 22 iulie 2018.

În data de 18 iulie, Silvana Rachieru va prezenta lucrarea „From the Bad Turk to the Good Ottoman: Sultan’s Diplomatic Representatives and their Reception in the Romanian Society” („De la „Turcul cel Rău” la „Otomanul cel Bun”: reprezentanții diplomatici ai sultanului și recepția acestora în societatea românească) în secțiunea „Beyond the ‘Great Powers’: Foreign Relations, Secondary States and the Ottoman Empire in the Modern Age”.

În ziua următoare, cercetătorul român va lua parte la întâlnirea de lucru a grupului de istorie diplomatică a Imperiului Otoman alături de Hakeem Naim (Universitatea din California), Aviv Derri (Universitatea din New York), John K. Bragg (Universitatea din New Jersey), Pinar Odabasi Tasci (Universitatea din Akron), Giampaolo Conte (Universitatea Roma 3), Yavuz Tuyloglu (Universitatea din Sussex), Tobias Völker (Universitatea din Hamburg), Berna Kamay (Universitatea Boğaziçi), Houssine Alloul (Universitatea din Antwerp) și Darina Martykánová (Universitatea Autónoma din Madrid), aceasta din urmă fiind și coordonatoarea grupului.

Silvana Rachieru este în prezent lector universitar la Facultatea de Istorie a Universității din Bucuresti. Doctor în istorie al aceleiași instituții universitare cu o teză intitulată Relatii româno-otomane 1878-1908, Silvana Rachieru este specialistă in istorie socială și diplomatică sud-est europeană modernă, cu un interes special în istoria Imperiului Otoman în “lungul secol al XIX-lea”, publicând numeroase studii și articole în România și în străinătate dedicate relațiilor diplomatice româno-otomane după 1878, perspectivei otomane asupra modernizării Vechiului Regat și istoriei moderne de gen în România.

Congresul Mondial de Studii despre Orientul Apropiat, organizat de Universitatea din Sevilia și Fundația Tres Culturas, își propune prezentarea, analizarea și divulgarea celor mai recente studii în domeniu.

La ediția din acest an s-au înscris peste 3.000 de participanți, din peste 70 de țări, dintre care profesori, cercetători, studenți interesați în temele ce vor fi prezentate.