ICR Budapesta organizează o nouă expoziţie din ciclul „Artişti plastici români din Ungaria” jpeg

ICR Budapesta organizează o nouă expoziţie din ciclul „Artişti plastici români din Ungaria”

📁 Expoziţii, Festivaluri, Conferințe
Autor: Redacția
🗓️ 14 aprilie 2015

oi, 16 aprilie 2015, cu începere de la ora 18.30, Filiala Seghedin a Institutului  Cultural Român Budapesta organizează la sediul său vernisajul expoziţiei de artă plastică contemporană cuprinzând lucrări semnate de Aurelia Nemeş şi Adela Kiss.

Expoziţia actuală continuă seria manifestărilor din ciclul „Artişti plastici români din Ungaria”, destinat promovării artiştilor plastici români din Ungaria, în contextul unui dialog între generaţii. Acest program al Institutului Cultural Român Budapesta a fost inaugurat în anul 2013, prin prezentarea unei expoziţii de autor, purtând semnătură maestrului Ştefan Oroian, artist plastic român din Ungaria, cel care le-a recomandat şi pe cele două expozante.

Aurelia Nemeş s-a născut în 1975 la Szolnok, Ungaria. Este absolventă a Şcolii medii de arte plastice şi arte aplicate din localitate (1995), şi a Institutului Pedagogic „Juhász Gyula”-secţia desen şi management cultural (1996), iar ulterior a Universităţii de Arte Plastice din Budapesta-secţia grafică (2002). Lucrările sale au fost prezente în cadrul unor expoziţii de grup organizate în România, Ungaria, Belgia, Franţa şi Elveţia.

Adela Kiss s-a născut în 1974 la Gyula, Ungaria. Este absolventă a Liceului românesc „Nicolae Bălcescu” din Gyula (1994), iar ulterior a Academiei de Artă „Ioan Andreescu”, Cluj-Napoca-secţia design (1999). Lucrările sale au fost prezente în cadrul unor expoziţii personale sau de grup organizate în România, Ungaria, Olanda, Albania sau Maroc.

Expoziţia va putea fi vizitată la sediul Filialei Seghedin a Institutului Cultural Român Budapesta în perioada 16 aprilie – 15 iunie 2015.